Πέμπτη, 12 Ιουλίου 2012

Διαβάζετε εφημερίδες αλλά μετά μην τις πετάτε!Εκκληση για προσφορά παλιών εφημερίδων προκειμένου να τις χρησιμοποιούν, ώστε να μαζεύουν τις ακαθαρσίες των ζώων που φιλοξενούν και περιθάλπουν κάνει η «Δράση για την άγρια ζωή», που εδρεύει στη Θεσσαλονίκη, αλλά δραστηριοποιείται γενικότερα στη Βόρεια Ελλάδα για την περίθαλψη τραυματισμένων, άγριων ζώων.
Σύμφωνα μάλιστα με τον Σταύρο Καλπάκη από τη «Δράση», «η φετινή αναπαραγωγική περίοδος ήταν κάτι το μοναδικό».
«Οσοι ασχολούμαστε με την περίθαλψη της άγριας ζωής είναι γεγονός ότι βιώνουμε πολλές και ιδιαίτερες καταστάσεις. Κάθε καλοκαίρι μάλιστα οι εισαγωγές ζώων είναι τόσες σε καθημερινή βάση που συχνά περνάν τα μεσάνυχτα για να επιστρέψουμε σπίτια μας. Η φετινή όμως αναπαραγωγική περίοδος είναι κάτι το μοναδικό. Ποτέ στο παρελθόν δεν παραλάβαμε τόσα πολλά ζώα όσα παίρνουμε τώρα καθημερινά» λέει ο κ.Καλπάκης. Όπως τονίζει, μόνο τον Ιούνιο παρελήφθησαν 330 ζώα ενώ το πρώτο εξάμηνο του 2012, περισσότερα από 800, κυρίως νεοσσοί.
«Δεν ξέρω που να αποδώσω το γεγονός αυτό. Ισως, ο κόσμος πλέον γνωρίζει τη δουλειά της «Δράσης» και έχει ευαισθητοποιηθεί περισσότερο για τη φροντίδα των ζώων» ανέφερε προσθέτοντας ωστόσο ότι το κόστος φροντίδας των ζώων έχει ανέβει στα ύψη και οι ανάγκες σε τροφές και φάρμακα αδειάζουν σχεδόν σε καθημερινή βάση τα ράφια. Η «Δράση για την Άγρια Ζωή» (Σωματείο για τη Μελέτη, Περίθαλψη και Επανένταξη της Άγριας Ζωής και τη Διατήρηση της Βιοποικιλότητας) έχει την ιστοσελίδα www.drasi-agriazoi.gr και το email mail@drasi-agriazoi.gr.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...