Σάββατο, 19 Μαΐου 2012

ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΜΕΤΡΙΟΤΗΤΑΣΈχουμε άραγε καταλάβει ότι βρισκόμαστε μπροστά σε μία σημαντική ευκαιρία ; Πέρα από τις αντιδράσεις μας στα απειλητικά ερωτήματα , ευρώ – δραχμή , κολυμπάμε – βυθιζόμαστε , αγαπάμε – μισούμε...έχουμε ουσιαστικά να κάνουμε με το τέλος μιας εποχής και την αρχή μιας άλλης.
Η σημαντική ευκαιρία που πρέπει να αρπάξουμε είναι αυτή : το τέλος και η αρχή...και επειδή κάθε αρχή μας τρομάζει και επειδή κάθε αρχή, είναι μία πανάρχαια ιδεολογική πάλη ανάμεσα στους υποστηρικτές της γηραιότητας – ασφάλεια και τους υποστηρικτές της νεότητας – ελπίδα.


Αυτό που πρέπει πιθανά να συνειδητοποιήσουμε είναι ότι τα τελευταία 30 χρόνια ζήσαμε για άλλη μία φορά στην ιστορία μας το θρίαμβο της μετριότητας. Τώρα 30 χρόνια μετά θα ζήσουμε όλοι μαζί το τέλος της μετριότητας.
Οι μέτριοι παντού βασίλευαν (μέτριοι με την πραγματική έννοια του όρου )..στην μέση ανάμεσα στην εξυπνάδα και τη βλακεία , την ικανότητα και την ανικανότητα.
Η μετριότητα έχει την καταπληκτική ικανότητα να κλείνει οράματα και δρόμους, με άμεσο αποτέλεσμα να περιορίζει την διάδοση ιδεών, δηλαδή την πραγματοποίηση ονείρων.
Πεισθήκαμε ας πούμε ότι πηγαίνοντας στην κάλπη πρέπει να ψηφίσουμε τον κολλητό μας και όχι τον καλύτερο.
Πεισθήκαμε ότι αγοράζοντας ένα προιόν πρέπει να κοιτάμε το περιτύλιγμα κι όχι την ουσία.
Πεισθήκαμε ότι ο εαυτός μας είναι το κέντρο του σύμπαντος κι όλοι πρέπει να το αναγνωρίζουν αυτό.
Πεισθήκαμε ότι αν η πραγματικότητα διαφωνεί μαζί μας τόσο το χειρότερο για την πραγματικότητα...εμείς ξέρουμε.
Και φτάσαμε εδώ, που αυτά που έπρεπε να αλλάξουν, πρέπει να αλλάξουν τώρα. Όχι γιατί μας το λέει κάποιος βόρειος, ούτε γιατί μας το λένε οι αγορές...απλά γιατί έτσι πρέπει να γίνει 
...μας το λέει ο ίδιος ο χαμένος χρόνος.
Και διαπιστώνουμε , όσο και αν δεν θέλουμε να το δεχτούμε ότι οι μέτριοι , που τους ελέγχαμε δεν κάνουν πια για την δουλειά.
Θέλουμε τους καλύτερους , τους κάλλιστους οι οποίοι υπάρχουν , είναι δίπλα μας και μάλιστα φεγγοβολούν.....και το ξέρουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...