Πέμπτη, 29 Μαρτίου 2012

'Oσο υπάρχουν άνθρωποι. Δωρεάν μαθήματα στους μαθητές της Δραπετσώνας


Δωρεάν φροντιστηριακά μαθήματα κάθε απόγευμα σε 50 παιδιά της περιοχής, προσφέρουν εννέα καθηγητές στη Δραπετσώνα, σε μια προσπάθεια να δώσουν πνοή χαράς και αισιοδοξίας σε μαθητές και μαθήτριες, οι οικογένειες των οποίων αδυνατούν να πληρώσουν ιδιωτικά φροντιστήρια.
Τα μαθήματα, γίνονται στο 2ο Λύκειο Δραπετσώνας, ενώ ο κάθε εκπαιδευτικός προσφέρει φροντιστηριακό μάθημα για 2 έως 4 ώρες εβδομαδιαία.

Σύντομα, θα προσφερθούν φροντιστηριακά μαθήματα και σε μαθητές τουΚερατσινίου, σε σχολείο της περιοχής. Παράλληλα, με πρωτοβουλία των εννέα εθελοντών καθηγητών και τη συμμετοχή και άλλων φορέων, συγκεντρώνονται τρόφιμα κάθε εβδομάδα  τα οποία προσφέρονται σε 40 οικογένειες του δήμου, που έχουν μεγάλο οικονομικό πρόβλημα.
Σημειώνεται ότι το κοινωνικό φροντιστήριο δημιουργήθηκε από την Ακαδημία της Ελευθερίας του Πνεύματος σε συνεργασία με τον πρόεδρο της Δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής Παιδείας του δήμου Δραπετσώνας Δημήτρη Κύρου και υλοποιείται με την ανιδιοτελή προσφορά και συμμετοχή εθελοντών καθηγητών, χωρίς καμία οικονομική ενίσχυση από οποιονδήποτε δημόσιο φορέα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...