Τετάρτη, 28 Μαρτίου 2012

Πληθαίνουν τα καλά νέα!Κοντά σε μαθητές δημοτικού που αντιμετωπίζουν δυσκολίες στο σχολείο αλλά και υποψήφιους για τις πανελλήνιες εξετάσεις που, λόγω οικονομικών προβλημάτων των οικογενειών τους, δεν μπορούν να λάβουν πρόσθετη φροντιστηριακή εκπαιδευτική υποστήριξη, θα βρεθούν το επόμενο χρονικό διάστημα φοιτητές του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας.

Ευαισθητοποιημένοι από την κατάσταση που διαμορφώνει η οικονομική κρίση και με μεγάλη διάθεση να προσφέρουν, χωρίς αντάλλαγμα, φοιτητές και φοιτήτριες της Παιδαγωγικής Σχολής της Φλώρινας θα προσπαθήσουν να βοηθήσουν τα παιδιά από αδύναμες οικονομικά οικογένειες που παρουσιάζουν χαμηλές επιδόσεις στο δημοτικό σχολείο.
Την ίδια στιγμή, ομάδα εθελοντών από τα τμήματα Μηχανικών Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών και Μηχανολόγων Μηχανικών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας θα κάνουν μαθήματα στην ύλη των πανελλαδικών εξετάσεων των μαθημάτων της τρίτης λυκείου, στις θετικές και τεχνολογικές επιστήμες.
Η πρώτη πρωτοβουλία ανήκει στην Παιδαγωγική Σχολή, τον δήμο και τους εκπαιδευτικούς Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης της Φλώρινας και η δεύτερη στηνομάδα εθελοντών φοιτητών της Πολυτεχνικής Σχολής του Πανεπιστημίου «Opencourse».
Ήδη 40 φοιτητές του 3ου και 4ου έτους της Παιδαγωγικής Σχολής έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον να βοηθήσουν ενώ σε εξέλιξη βρίσκεται και η καταγραφή, εκ μέρους των δασκάλων της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, των μαθητών που χρήζουν εκπαιδευτικής υποστήριξης.
Σε ό,τι αφορά τα δωρεάν μαθήματα, η αρχή έγινε και αυτή τη στιγμή εξετάζονται οι λεπτομέρειες για την επιλογή του χώρου των μαθημάτων, της ύλης διδασκαλίας και του τρόπου επιλογής των μαθητών. Οι διοργανωτές, πάντως, επισημαίνουν ότι τα μαθήματα που θα ξεκινήσουν δεν θα αφορούν μόνο στη φετινή σχολική χρονιά αλλά θα συνεχιστούν και τις επόμενες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...