Πέμπτη, 19 Ιανουαρίου 2012

Πόσο κοστίζει ένας καλός λόγος ;


Τελικά καμιά φορά η πραγματικότητα είναι πολύ σκληρή. Εκεί που λες πως όλα είναι εντάξει και τακτοποιημένα , έρχεται μία στιγμή , μία κουβέντα και τα διαλύει όλα.

Πόσες φορές δεν έχετε απορήσει που κάποιος σας έκανε μία λεκτική επίθεση χωρίς στην ουσία κανέναν λόγο....και εντάξει να είναι από κάποιον που δεν είναι στο κοντινό σας περιβάλλον....αν είναι από κάποιον που αγαπάτε και σας αγαπά ;
Πως το αντιμετωπίζουμε ;
Λογικά το ξεχνάμε και λέμε ότι είναι λόγια θυμού. Δίνουμε ευκαιρίες στον άλλον και προσπαθούμε με τον δικό μας τρόπο να τον βοηθήσουμε να καταλάβει πως μία νευρική και ισοπεδωτική συμπεριφορά, πάνω σε καυγά δεν φέρνει κανένα άλλο αποτέλεσμα παρά μόνο απομάκρυνση....μπαίνει μία μικρή κουκίδα στο "βουνό" του αναπόφευκτου χωρισμού.
Αν παρόλα αυτά ο άνθρωπος που του δίνουμε την ευκαιρία δεν καταλάβει τον κώδωνα κινδύνου που του χτυπάμε τότε νομίζω ότι θα πρέπει να συνηδητοποιήσουμε σιγά σιγά πως μάλλον σε λάθος άνθρωπο επενδύουμε.
Είναι σκληρό δεν λέω ειδικά όταν υπάρχουν συναισθήματα, αλλά τι είναι εύκολο σε αυτή την ζωή.
Και πιστέψτε με αν κάποιος δεν ζει και δεν αναπνέει ουσιαστικά με τον καλό λόγο στα χείλη του, τότε αν δεν είστε στο ίδιο στρατόπεδο απομακρυνθείτε ΑΜΕΣΩΣ!!!!!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...