Κυριακή, 8 Μαΐου 2011

Λουκέτο στο Χαμόγελο του Παιδιού;Δεν εμφανίστηκε στη Βουλή ο Κ.Γιαννόπουλος για να δώσει πληροφορίες για τα οικονομικά της Μ.Κ.Ο γιατι άραγε;


Με μελανά χρώματα περιγράφει ο Κώστας Γιαννόπουλος την οικονομική κατάσταση του φορέα και με συγκίνηση παρουσιάζει στα Νέα τη δεινή κατάσταση, στην οποία έχει περιέλθει ο σημαντικότερος οργανισμός για την παιδική προστασία στην Ελλάδα.
Εξηγεί τις αιτίες που οδήγησαν το "Χαμόγελο του Παιδιού" στο χείλος του… λουκέτου και απευθύνει επείγον κάλεσμα προς όλους τους φορείς, δημόσιους, ιδιωτικούς, καθώς και προς τους απλούς πολίτες να μην αφήσουν το "Χαμόγελο του Παιδιού" να κλείσει.
Η είδηση ότι το "Χαμόγελο του Παιδιού" απειλείται με λουκέτο έγινε δεκτό με μεγάλη έκπληξη, μια και η γνωστή ΜΚΟ με τις πολλαπλές δράσεις σε όλη τη χώρα, ανέκαθεν είχε τη φήμη ενός εύρωστου οργανισμού που αντλούσε επαρκή χρηματοδότηση.
"Ολοι μας έπαιρναν ως δεδομένους. Ηταν κοινή η πεποίθηση ότι“το Χαμόγελο του Παιδιού δεν έχει πρόβλημα. Σκεφτείτε, όμως, ότι είμαστε ένας οργανισμός που απασχολεί 300 άτομα προσωπικό, συντηρεί παιδικά σπίτια σε όλη την Ελλάδα και αρκετά ασθενοφόρα.
Και όμως, δεν έχουμε λάβει ποτέ κρατική χορηγία. Μας στήριζαν πάντα μόνο οι ιδιώτες, οι απλοί πολίτες με τις δωρεές τους, οι εταιρείες πληροφορικής που μας παρείχαν δωρεάν εξοπλισμό, επιχειρηματίες που μας δώριζαν φαγητό, έπιπλα, παιχνίδια ή βενζίνη", εξηγεί ο κ. Γιαννόπουλος.
Εν μέσω οικονομικής κρίσης, όμως, οι χορηγίες και οι δωρεές μειώθηκαν δραστικά. "Να σας πω ένα απλό παράδειγμα: οι εταιρείες δεν μας δωρίζουν πια τη βενζίνη. Αυτό μεταφράζεται σε 150.000 ευρώ το χρόνο. Πού να τα βρούμε; Ποιος θα βοηθήσει τα παιδιά που χρειάζονται τα ασθενοφόρα μας για μεταγωγές στα νοσοκομεία για χημειοθεραπείες ή άλλες σοβαρές παρεμβάσεις;" διερωτάται ο κ. Γιαννόπουλος.
Αναφέρει ειδικότερα ότι το υπουργείο Δικαιοσύνης ενέταξε εκτάκτως στο νομοσχέδιο περί ευθύνης υπουργών μία διάταξη που προβλέπει τη δημιουργία… νέας γραμμής για κακοποιημένα παιδιά.
"Τη στιγμή που υπάρχει εδώ και τόσα χρόνια η γραμμή 1056 που λειτουργεί σε εθνικό επίπεδο 24 ώρες το 24ωρο, γιατί δημιουργούν νέα; Εχουμε μία γραμμή αναγνωρισμένη σε διεθνές επίπεδο, με εξοπλισμό έτοιμο από δωρεάν παραχώρηση εταιρείας πληροφορικής, η οποία γραμμή δέχεται 300.000 κλήσεις το χρόνο! Γιατί δεν στηρίζουν τις ήδη υπάρχουσες δομές παιδικής προστασίας, αντί να ξοδεύουν εκατομμύρια για τη δημιουργία νέων;" διερωτάται ο κ. Γιαννόπουλος.
Στο δυσχερές κλίμα, ο Σύλλογος οργανανώνει την Πέμπτη στις 12.00 Συνέντευξη Τύπου στο Ζάππειο Μέγαρο, με σκοπό να απευθύνει έκτακτη έκκληση προς όλους τους φορείς για υποστήριξη.
Η τελευταία προσπάθεια του οργανισμού για συλλογή πόρων, μέσω της ειδικής συμμετοχής στην εκπομπή "Στην Υγειά Μας"του Σπύρου Παπαδόπουλου, στέφθηκε με επιτυχία.
Το ποσό των 200.000 ευρώ που συλλέχθηκε ήταν πρωτοφανές για τα δεδομένα μιας εκπομπής, ωστόσο, όπως εξηγεί ο κ. Γιαννόπουλος, επαρκεί μόνο για την κάλυψη των εξόδων ενάμιση μήνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...