Τετάρτη, 1 Δεκεμβρίου 2010

ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΩΝ 2010 – ΓΡΑΨΕ ΕΝΑ ΓΡΑΜΜΑ – ΠΡΟΣΤΑΤΕΨΕ ΕΝΑΝ ΑΝΘΡΩΠΟ

Κάθε χρόνο, εκατοντάδες χιλιάδες ακτιβιστές και ακτιβίστριες σε όλο τον κόσμο συμμετέχουν στον Παγκόσμιο Μαραθώνιο Γραμμάτων που διοργανώνει τον Δεκέμβριο η Διεθνής Αμνηστία. Ο Μαραθώνιος κορυφώνεται στις 10 Δεκεμβρίου, Παγκόσμια Ημέρα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Έτσι και φέτος, από τις 4 έως τις 14 Δεκεμβρίου, θα γράψουμε γράμματα, θα υπογράψουμε εκκλήσεις, θα αναλάβουμε ηλεκτρονική δράση, για να απαιτήσουμε να γίνονται σεβαστά τα ανθρώπινα δικαιώματα όλων. Προσπαθώντας να συγκεντρώσουμε μέσα σε λίγο χρονικό διάστημα, όσο τον δυνατόν περισσότερα γράμματα και υπογραφές, δείχνουμε την αλληλεγγύη μας σε ανθρώπους που υποφέρουν και κινδυνεύουν και πιέζουμε, ώστε να φέρουμε την πραγματική αλλαγή στις ζωές τους!
Το 2009, κατά τη διάρκεια του Παγκοσμίου Μαραθωνίου Γραμμάτων, χιλιάδες ακτιβιστές του ελληνικού τμήματος της Διεθνούς Αμνηστίας έγραψαν στις αρχές της Νικαράγουα, για την υπεράσπιση εννιά ακτιβιστριών, οι οποίες αντιμετώπιζαν κατηγορίες, επειδή βοήθησαν την εννιάχρονη Ροσίτα, θύμα βιασμού, να κάνει νόμιμα έκτρωση στη Νικαράγουα. Το 2010, η νομική δίωξη εναντίον των γυναικών τελικά τερματίστηκε.
Ακόμη, κατά τη διάρκεια του Παγκοσμίου Μαραθωνίου Γραμμάτων 2009, στείλαμε πάνω από 1000 γράμματα συμπαράστασης στην Κωνσταντίνα Κούνεβα, μετανάστρια από τη Βουλγαρία και συνδικαλίστρια της Παναττικής Ένωσης Καθαριστριών και Οικιακού Προσωπικού, που δέχτηκε επίθεση με βιτριόλι, επειδή διεκδικούσε τα εργασιακά της δικαιώματα. Η Κωνσταντίνα είπε στη Διεθνή Αμνηστία πως συγκινήθηκε ιδιαίτερα από αυτά τα γράμματα και πως τονώθηκε η πίστη και η αφοσίωσή της για την υπεράσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.
Τώρα μπορείς να αναλάβεις δράση και να μας βοηθήσεις να συγκεντρώσουμε μεγαλύτερο αριθμό γραμμάτων από κάθε άλλη χρονιά! Ζήτησε το υλικό μας και μάθε περισσότερες λεπτομέρεις στοactivism@amnesty.org.gr
Ανάλαβε δράση και φέρε τη διαφορά!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...