Σάββατο, 30 Οκτωβρίου 2010

Η επανάσταση του 10 - Κοινωνική υπευθυνότητα των απλών πολιτών

Κάνω ένα πρώτο βήμα! Και ζητώ την βοήθειά σας.

Το Τμήμα Ειδικών Λοιμώξεων(ΤΕΛ) στο νοσοκομείο Ανδρέας Συγγρός, είναι το πιο σημαντικό κέντρο υποστήριξης της υγείας των ασθενών AIDS στην Ελλάδα. Με πάνω από 1200 ασθενείς έχει μόνο 8 κλίνες και αυτές έχουν τα κακά τους χάλια!

Λέγοντας «κακά χάλια» εννοώ ότι όλα τα κρεβάτια τους είναι σπασμένα (άλλα λιγότερο, άλλα περισσότερο), σχεδόν όλα τα κομοδίνα είναι ελαττωματικά (από την πολύ χρήση), οι τοίχοι και το πάτωμα έχουν σπασμένα, και ξεκολλημένα πλακάκια. Οι ντουζιέρες πλημυρίζουν τα δωμάτια όταν λειτουργούν, υπάρχουν φρεάτια βόθρου μέσα στα δωμάτια, δεν υπάρχει ούτε ένα κλιματιστικό, δεν υπάρχουν τηλεοράσεις, ή θέσεις για τηλεοράσεις, δεν υπάρχουν χώροι για τα γραφεία των γιατρών (λιγότερα από 6 τετραγωνικά ανά γιατρό συμπεριλαμβάνοντας και τα εξιλαστήρια), Η κατάσταση είναι αποκαρδιωτική.

Και αυτήν την αποκαρδιωτική κατάσταση καλούνται να αντιμετωπίσουν ασθενείς με AIDS. Όχι απλά οροθετικοί, που μπορεί να περάσουν και χρόνια χωρίς να ασθενήσουν, αλλά οι άνθρωποι που το ανοσοποιητικό τους σύστημα δεν λειτουργεί πια και κινδυνεύουν με θάνατο.

Τον Αύγουστο (2010) επισκεπτόμουν καθημερινά ένα φίλο που αν και οροθετικός αρκετά χρόνια, ασθένησε για πρώτη φορά. 20 φορές πήγα εγώ στο νοσοκομείο, και έφριξα! Όλοι οι γιατροί (εκτός από του ΤΕΛ) μέσα στον κλιματισμό, άνετα γραφεία, με γραμματείς, με τραυματιοφορείς, με νοσοκόμες… κτλ. Στο ΤΕΛ τίποτα! Αν και είχαν τα μισά κρεβάτια τους γεμάτα, μία μόνο νοσοκόμα(και οι γιατροί βέβαια), και κανένας άλλος! Όπου και να γυρίσεις και να κοιτάξεις κατεστραμμένοι τοίχοι και πατώματα. Βόθρος μέσα στο δωμάτιο!!! 1 σκουριασμένος ανεμιστήρας ανά ασθενή, και η ντουζιέρα μόνο το πρωί σε χρήση και επειδή δεν υπήρχε ζεστό νερό τις άλλες ώρες και επειδή δεν υπήρχε ρήση ή άλλη υποδομή για να μαζεύονται τα νερά εκτός από τον κουβά και την σφουγγαρίστρα!

Και να τι μπορούμε να κάνουμε! 

1)Έχετε κονέ σε κανάλι; Σε εφημερίδα; Σε ραδιόφωνο; Θέλουμε την δέσμευση τους ότι θα αναφερθούν στην ανακαίνιση του ΤΕΛ, τουλάχιστον την πρώτη Δεκέμβρη (παγκόσμια ημέρα για το AIDS). (Η Espresso και το AVMagasine έχουν δεσμευτεί)

2) Έχετε κονέ στην αγορά; Πάμε με αυτό το πακέτο προβολής σε προμηθευτές και παίρνουμε καλύτερες τιμές για αυτά που χρειαζόμαστε (ακολουθεί λίστα). Η καλύτερη τιμή είναι δωρεάν 

3) Έχετε κονέ σε μεγάλες εταιρίες; Πάμε με τα χαμηλωμένα τιμολόγια σε χορηγούς (τράπεζες, πολυεθνικές, κτλ) και ζητάμε στήριξη.

Απλό; Ναι… εύκολο; Όχι και τόσο, αλλά εγώ δεν ζητάω από εσάς κάτι που δεν του είναι εύκολο!!!

Δείτε την παρακάτω λίστα, και αν ξέρεται κάποιον που μπορεί να βοηθήσει, ενημερώστε με! Αααα ναι, να μην ξεχάσω! Δεν θέλουμε το φτηνότερο, θέλουμε και ποιοτικές και εμφανίσιμες και ανθεκτικές λύσεις!!! Θέλουμε να ντρέπεσαι να μπαίνεις μέσα στο ΤΕΛ!

Α)Κλιματισμός 
1)Για 6 δωμάτια (12.000 btu έκαστο) 
2)Για 3 γραφεία (9.000 btu έκαστο)
3)Για 1 χώρο αναμονής (30.000 btu)
4) Ή κεντρικό κλιματισμό
(τιμές αγοράς από 8.000ε – 60.000ε για κεντρικό κλιματισμό με νοσοκομειακά φίλτρα)

Β)Έπιπλα για τα δωμάτια (επί 8τμχ)
1)Το κρεβάτι
2)Το κομοδίνο
3)Καρέκλα επισκέπτη
(τιμές αγοράς από 9200ε – 22000ε – η τιμή ανεβαίνει βασικά από την ποιότητα της κλίνης)

Γ)Τηλεόραση-Ιντερνέτ
1)Κεντρική κεραία τηλεόρασης
2)WIFI internet (με 2 αναμεταδότες) και δωρεάν παροχή! (χρειαζόμαστε χορηγό-πάροχο)
3)8 τηλεοράσεις με βάση τοίχου
(τιμές αγοράς από 2.000ε – 3.000ε)

Δ) Διακόσμηση
1) Γκρέμισμα τα πλακάκια και σοβάντισμα τοίχοι – νέο νοσοκομειακό πάτωμα
2) Αναδόμηση στις τουαλέτες
3) Αλλαγή πάνελ και φωτιστικών στην οροφή
4)Έπιπλα στους χώρους αναμονής
5)Αλλαγή σε πορτοπαράθυρα
6)Διερεύνηση δυνατότητας μετακίνησης των βόθρων.
7) Διακόσμηση δωματίων

Ε) Γραφεία γιατρών- γραμματείας
1) Καρέκλες γραφεία 
2)Ντουλάπες αρχείου
(τιμές αγοράς από 5.000ε – 8.000ε ή έως 30.000ε αν φτιαχτούν τα τοιχία-χωρίσματα των γραφείων)

Υπάρχουν και άλλα πράγματα που μπορούν να γίνουν (διαμόρφωση κήπου), αλλά αναφέρω τα βασικά.

Έχω συνεννοηθεί με ΜΚΟ που δέχτηκε να μην κρατήσει χρήματα από τα ποσά που πάνε στο ΤΕΛ (ούτε ένα ευρώ). Όποιος θέλει να δει φωτογραφίες του χώρου με τα χάλια του, μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μου (μου ζητήθηκε να μην εκθέσω το νοσοκομείο με φωτογραφίες).

Τέλος προς αποφυγή παρεξήγησης! Οι γιατροί του ΤΕΛ είναι από του καλύτερους στον τομέα τους, δεν λείπουν ποτέ για «τσιγάρο» και ποτέ δεν κλείνουν το τηλέφωνό τους! 

Το πρόβλημα είναι πως αν και έχει ανακαινιστεί σχεδόν όλο το υπόλοιπο νοσοκομείο, το ΤΕΛ τελεί υπό κατάρρευση! Και ανακεφαλαιώνω, θέλουμε:

-Δημοσιογράφους
-Ηλεκτρικά είδη
-Έπιπλα
-Εξοπλισμό νοσοκομείων
-Πάροχο ιντερνέτ
-Υλικά οικοδομής –γυψοσανίδες, πορτοπαράθυρα
-Μαστόρους
-Διακοσμητές
-Χορηγούς


Λάμπρος Στραβελάκης  
επικοινωνία: facebook.com/stravelakis

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...