Σάββατο, 7 Αυγούστου 2010

ΣΟΛΩΝ

"ΝΕΡΟ, ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΚΑΤΑΝΑΛΩΝΕΙΣ 150 ΕΩΣ 200 ΛΙΤΡΑ, ΟΜΩΣ 50 ΛΙΤΡΑ ΑΡΚΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΖΩΗΣ.
ΜΗΝ ΑΦΗΝΕΙΣ ΤΟ ΝΕΡΟ ΝΑ ΧΑΝΕΤΑΙ, ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΙΣΗ ΤΟΥ."

Το παρών σποτ επιδιώκει να ευαισθητοποιήσει το κοινό έτσι έστω να μειωθεί η κατανάλωση νερού και να αποφευχθούν μελλοντικά προβλήματα λειψυδρίας. Μερικά από τα κρίσιμα στοιχεία που μας οδήγησαν στην δημιουργία του spot:
1) Για την υδροδότηση της Αττικής έπειτα από χρόνια χρειάστηκε η μεταφορά περίπου 350.000 κ.μ. νερού την ημέρα και από την Υλίκη.
2) Τα 11 τελευταία από τα 12 έτη (1995-2006) συγκαταλέγονται ανάμεσα στα 12 πιο θερμά που έχουν καταγραφεί από το 1850. Ιδίως η περυσινή χρονιά θεωρείται η χειρότερη της τελευταίας 50ετίας.
3) Οι χειμερινές βροχοπτώσεις ήταν μειωμένες σε ποσοστό 63% σε σχέση με τον μέσο όρο από το 1960 μέχρι το 2005. Στον Θεσσαλικό κάμπο καταγράφηκε 50% λιγότερη βροχόπτωση, στα Δωδε-κάνησα υπήρξε μείωση 55%, στην Αττική 50% και στην Πελοπόννησο 34%.
4) Η πολιτική διαχείρισης του νερού στην Ελλάδα χαρακτηρίζεται ως σπάταλη. Στην Αττική η μέση ημερήσια κατανάλωση φτάνει το 1 εκατ. κυβικά και είναι αυξημένη κατά 7% σε σχέση με άλλες χρονιές.
5) Τεράστιο είναι το κόστος μεταφοράς νερού με πλοία στα άνυδρα νησιά του Αιγαίου, όπου οι ανάγκες σε νερό τις περιόδους αιχμής έχουν 10πλασιαστεί μέσα σε μία δεκαετία. Το 1996 μεταφέρ-θηκαν στις Κυκλάδες 50.000 κ.μ. νερού, ενώ το 2006 568.000 κ.μ.

Το εν λόγω spot δεν χρηματοδοτείται από κανένα Ευρωπαϊκό ή άλλο πρόγραμμα και αποτελεί μια καθόλα εθελοντική δράση της Μ.Κ.Ο. «Σόλων για τη σύνθεση και τον οικολογικό πολιτισμό στον 21ο αιώνα» η οποία είναι μια αστική μη κερδοσκοπική εταιρία που δραστηριοποιείται στους τομείς του περιβάλλοντος και του πολιτισμού επίσημα από το 1994. Είναι εγγεγραμμένη στο αρχείο της ΥΔΑΣ, και του ΕΚΚΕ. Αποτελεί μέλος του Πανελλήνιου Δικτύου Οικολογικών Οργανώσεων, της Ομοσπονδίας Εθελοντικών Οργανώσεων και του Δικτύου Εθελοντικών Οργανώσεων Στερεάς Ελλάδας.
Η ΜΚΟ ΣΟΛΩΝ στοχεύει μεταξύ άλλων στην ανάπτυξη της οικολογικής συνείδησης και συμπεριφοράς, τη προστασία του περιβάλλοντος και την ανάπτυξη του φιλοζωισμού, στα διευρυμένα συνταγματικά, νομικά και εκτελεστικά πλαίσια προστασίας του περιβάλλοντος, της ποιότητας ζωής και ορθών ανθρωπίνων σχέσεων. Στις πάγιες δράσεις του περιλαμβάνονται η λειτουργία ενός φιλοζωικού σταθμού, η συγγραφή και μετάφραση βιβλίων, και η παραγωγή οπτικοακουστικού υλικού για το περιβάλλον.

www.solon.org.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...