Παρασκευή, 14 Μαΐου 2010


"Διαδικτυακή εκστρατεία κατά της πείνας"


"Μια μεγάλη καμπάνια μέσω Ίντερνετ ξεκίνησε η Διεθνής Οργάνωση Τροφίμων και Γεωργίας, (Food and Agriculture Organization, FAO), δημιουργώντας το "1billionhungry", με στόχο να αφυπνίσει όλους όσους αγνοούν επιδεικτικά το πρόβλημα της ασιτίας.
Υπολογίζεται πως το...


2009 πεινούσαν 1 δισεκατομμύριο άνθρωποι στον κόσμο (το 1/6 του πληθυσμού), με το νούμερο να έχει αυξηθεί την τελευταία χρονιά κατά 100 εκατομμύρια άτομα.

Καθημερινά πεθαίνουν 50.000 παιδιά ανά τον κόσμο από έλλειψη φαγητού, για αυτό και η FAO καλεί πλέον τους ηγέτες όλους του κόσμου για άμεση βοήθεια.Μέσω του site "1billionhungry" καλούν τους πολίτες να υπογράψουν στην ηλεκτρονική τους καμπάνια, εκφράζοντας την απόγνωσή τους για το μεγάλο ποσοστό του πλανήτη που δεν έχει φαγητό.

Στην καμπάνια συμμετέχουν ο ποδοσφαιριστής Patrick Vieira, ο χρυσός Ολυμπιονίκης Carl Lewis, αλλά και ο Jeremy Irons, με τη δημιουργία ενός βίντεο.

Εκτιμάται ότι μέχρι το 2050 θα πρέπει να αυξηθεί κατά 70% η αγροτική καλλιέργεια, αν θέλουμε να θρέψουμε τα 9 δισεκατομμύρια άτομα που θα κατοικούν στον πλανήτη.

Η FAO διοργανώνει στις 23 και 24 Οκτωβρίου εκστρατεία κατά της φτώχειας, με τη διοργάνωση εκδηλώσεν σε 200 στάδια, σε 16 χώρες.Προφανώς και αγνοούμε τόσο σημαντικά προβλήματα εμείς οι "χορτασμένοι", πόσο μάλλον όταν διαβάζουμε πως η Ελλάδα είναι πρώτη στην Ευρώπη στην παιδική παχυσαρκία.

Ο μισός πλανήτης παχύσαρκος και ο άλλος μισός λιπόσαρκος..."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...