Πέμπτη, 13 Μαΐου 2010

Επιχείρηση καθαρισμού του Σέϊχ – ΣουΕξόρμηση καθαρισμού του Σέιχ-Σου διοργανώνουν τα μέλη της Ειδικής Ομάδας Αντιμετώπισης Καταστροφών (ΕΔΟΜΑΚ) με τη συνεργασία του δήμου Συκεών, το Σάββατο 15 Μαΐου. Το ραντεβού δόθηκε για τις 9 το πρωί στην...


πηγή του Μπάρμπα-Γιώργη (στο δρόμο προς το Φιλίππειο) και καλούμαστε να συμμετάσχουμε όλοι, αποδεικνύοντας πόσο αγαπάμε και φροντίζουμε το περιαστικό δάσος. Την ίδια ώρα και από την έναρξη της αντιπυρικής περιόδου, ο δήμος Συκεών δίνει ιδιαίτερη έμφαση στη συντήρηση των αντιπυρικών ζωνών στα 194 εκτάρια του Σέιχ-Σου που ανήκουν στα όριά του. Επίσης, στον καθαρισμό των περιοχών που επισκέπτονται περισσότερο οι πολίτες για λόγους αναψυχής και άθλησης, όπως η πηγή του Μπάρμπα-Γιώργη, το Καμένο και το Φιλίππειο.

Όπως τονίζουν ο δήμαρχος Συκεών Σίμος Δανιηλίδης και ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας Γιώργος Θώμογλου, «Το νούμερο ένα πρόβλημα παραμένει η παράνομη εναπόθεση απορριμμάτων και μπαζών από ιδιώτες, αλλά κυρίως από… επαγγελματίες του είδους. Πολλοί από εκείνους που περνούν από τις γειτονιές και αγοράζουν με ελάχιστο αντίτιμο παλιά αντικείμενα με σκοπό δήθεν να μας διευκολύνουν στην απομάκρυνσή τους, τελικά τα πετούν σε διάφορα σημεία του δάσους και όχι μόνο»!

Τα στελέχη της Υπηρεσίας Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών με το πυροσβεστικό και τα υδροφόρα οχήματα, της Δημοτικής Αστυνομίας με τα περιπολικά και οι εθελοντές της ΕΔΟΜΑΚ περιπολούν καθημερινά

και γι’ άλλη μια φορά έχουν μετατραπεί σε… άγρυπνους φρουρούς του δάσους.

Η δημοτική αρχή Συκεών καλεί όλους τους πολίτες να ενταχθούν στις εθελοντικές του ομάδες ή να έχουν «τα μάτια τους δεκατέσσερα» και να ειδοποιούν τη Δημοτική Αστυνομία, την Πυροσβεστική ή την Αστυνομία αν πέσει οτιδήποτε ύποπτο στην αντίληψή τους.

newsblog

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...