Παρασκευή, 16 Απριλίου 2010

Ανοιξιάτικες προτάσεις!!!


Αγαπητοί φίλοι,
Ακολουθούν πολλές ανοιξιάτικες προτάσεις!
      Πάμε λοιπόν!
EYF Youth Project
Στις 24-29 Απριλίου ΕΛΙΞ θα πραγματοποιήσει διεθνή συνάντηση νέων -Training Course, χρηματοδοτούμενη από το Συμβούλιο της Ευρώπης, στο πανέμορφο πάρκο του Αντώνη Τρίτση με 8 ξένους και 2 Έλληνες συμμετέχοντες με τίτλο:
LEARNING & SHARING: STEPS TO ACTIVE PARTICIPATION (Sharing experiences about inclusion and participation with young students from less privileged urban areas)
Πρόκειται για ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα, βιωματικής μάθησης σχετικά με την ενεργή συμμετοχή και πώς μπορούμε μέσα από τη συνειδητοποίηση των δυνατών σημείων μας και των ρόλων που έχουμε σε κοινωνικά σύνολα να πάρουμε ενεργή στάση και θέση στα κοινά. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει εφαρμογή αντίστοιχων δραστηριοτήτων σε μαθητές Λυκείου στον Κορυδαλό και μια δράση σε δημόσιο χώρο.
Διαβάστε το πρόγραμμα και την περιγραφή και αν νομίζετε πως σας ενδιαφέρει και είστε ανοιχτοί για κάτι τέτοιο στείλτε άμεσατην αίτηση συμμετοχής στη Μίνα στο volunteers@elix.org.gr για να ειστε ενας απο τους 2 Έλληνες συμμετέχοντες. Το ποσό συμμετοχής είναι 35 Ευρω. Διαμονή και διατροφή είναι καλυμμένα πλήρως.Το κόστος μεταφοράς επιστρέφεται ως προς το 70%.
«Πράσινη Δράση, Καθαρά Δάση»

Η ΕΛΙΞ επιστρέφει στο ΔΑΣΟΣ ΤΟΥ ΣΧΙΝΙΑ, ΣΤΟ ΜΑΡΑΘΩΝΑ και σας προσφέρει μια ανοιξιατικη δράση ΣΤΙΣ 25 ΑΠΡΙΛΙΟΥ .
Το πρόγραμμα το οποίο υλοποιούμε σε συνεργασία με το Υ.Π.Ε.Κ.Α. (το νέο Υπουργείο ΠΕΧΩΔΕ) έχει τίτλο «Πράσινη Δράση, Καθαρά Δάση»κι έχει στόχο την ενεργοποίηση πολιτών για δράσεις εθελοντικές για την προστασία του περιβάλλοντος.
Η ΕΛΙΞ έχει αναλάβει το συντονισμό των δράσεων στο Δάσους του Σχινιά, και σας καλεί να πάρετε μέρος στον καθαρισμό της δασικής περιοχής στις 25 Απριλίου. ΤΟ ΔΑΣΟΣ ΤΟΥ ΣΧΙΝΙΑ, ΜΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ! Ελατε να το ξαναθυμηθουμε, μετά από τόσες δράσεις που έχουμε κάνει εκει!!!
Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με την Κα Ελένη Γαζή στο e.gazi@elix.org.gr

EVS για 6 μηνες στην Κωνσταντινούπολη. Έναρξη: Μαιος -Ιούνιος 2010!

Η ΕΛΙΞ προσφέρει 1 θέση κατόπιν μιας ακυρωσης σε EVS προγράμμα για 6 μήνες στην Κων/πολη Basak στην οργάνωση που ειναι ήδη εγκεκριμένο και αναζητούμε άμεσα αντικαταστάτη!
Ξεκινάει 1 Μαιου αλλά μπορεί να πάρει παράταση κάποιες μέρες(μέχρι και 1 μηνα) και έχει να κάνει με street art projects και παιδιά.
Δείτε το πρόγραμμα συνημμένο, το newsletter της οργάνωσης, το activity agreement και μια μικρή περιγραφή παρακάτω:
Our project "Meeting Of Different Cultures On The Streets", had approved by the Turkish National Agency. Project number isTR-21-118-2009-R5. Project content is to make the drawing, painting, sculpting, game workshops with the children on the streets of İstanbul. The volunteers will go the area 3 days of a week. Programme is in attached. The accomodation will be on the up floor of the foundation that's why there is no necessary for the public transportion.You will stay with 5 volunteers together, it may be share room with a volunteer. Our Foundation is on the Anatolian side of İstanbul, Kayışdağı.  You do not need any special visa
Αν νομίζετε πως σας ταιριάζει και ενδιαφέρεστε στείλτε ένα μικρό motivation letter στα αγγλικά όπου να φαίνεται ξεκάθαρα γιατι θελετε να πάρετε μερός στο συγκέρκιμένο πρόγραμμα και ενα βιογραφικό σημείωμα στη Μίνα στοvolunteers@elix.org.gr ΑΜΕΣΑ!!
Amicus project

Το πρόγραμμα AMICUS ανοίγει καινούργιες θέσεις. Αυτή τη στιγμή ενώ ήδη 6 συμμετέχοντες βρίσκονται στο εξωτερικό και άλλοι 3 ετοιμάζονται να φύγουν, δίνεται η ευκαιρία σε άλλους 5 νέους ηλικίας  από 18 έως 28 ετών να πάρουν μέρος  σε ένα διεθνές πρόγραμμα για την προώθηση του Civil Service στην Ευρώπη.

  • 1 θέση στην Ιταλία στην πόλη Velletri (30 xλμ. από τη Ρώμη)
Το άτομο θα απασχοληθεί σε ένα πολύ ιδιαίτερο και σημαντικό κοινωνικό έργο που αφορά 8 άτομα με κινητικές και νοητικές δυσκολίες. Οι συμμετέχοντες θα πρέπει να έχουν ισχυρά κίνητρα και να είναι έτοιμοι να γευτούν μια εμπειρία που θα διαμορφώσει τόσο την κοινωνική όσο και την  επαγγελματική τους ζωή.
Διάρκεια προγράμματος από τώρα και για 3 μήνες.
Προθεσμία αιτήσεων Δευτέρα 19 Απριλίου

  • θέσεις στην Αυστρία - Salzburg:
-1 θέση στην οργάνωση Akzente (youth office)
-1 θέση σε ένα παιδικό club στο πανέμορφο χωριό Burmoos, λίγα χλμ. μακριά από το Salzburg. Συμμετέχοντες με βασικές γνώσεις γερμανικών και ηλικίας από 20 ετών θα προτιμηθούν.
Διάρκεια προγράμματος 4 ή 5 μήνες (από 1 Ιουνίου το αργότερο)
Προθεσμία αιτήσεων Δευτέρα 19 Απριλίου

  • 2 θέσεις στην Πορτογαλία -  Amarante (60 χλμ, από την πόλη Porto)
Οι 2 εθελοντές θα εργαστούν σε όλες τις δραστηριότητες του ξενώνα νέων και στο κέντρο νεότητας.
Διάρκεια προγράμματος 4 ή 5 μήνες (από 15 Μαΐου)
Προθεσμία αιτήσεων Δευτέρα 19 Απριλίου

Παρακαλώ στείλτε την αίτησή που θα βρείτε συνημμένη στο email volunteers@fairtrade.gr έως τη Δευτέρα 19 Απριλίου στην Υπεύθυνη Προγραμμάτων Φαίη Ορφανίδου δηλώνοντας στο subject το όνομά σας και τη χώρα που σας ενδιαφέρει (πχ Παπαδοπούλου –Αυστρία).


Theater of the Oppressed!

2ο Διεθνες Εργαστήρι του προγράμματος YOU WORTH
Αθήνα, 6-10 Μαίου

Η ΕΛΙΞ αναζητά 30 ενεργούς και κινητοποιημένους νέους, που θα αποτελέσουν την ελληνική συμμετοχή για το 2ο διεθνές εργαστήριο You Worth, 6-10 Μαΐου 2010!

Κατά τη διάρκεια του προγράμματος αυτού, 60 συνολικά συμμετέχοντες από την Ευρώπη θα έχουν την ευκαιρία να γνωριστούν, να ανταλλάξουν απόψεις, να μοιραστούν καλές πρακτικές από άλλες χώρες, να ενημερωθούν, να αποκτήσουν εμπειρίες, να τους δοθούν κίνητρα για την ενεργή συμμετοχή στα κοινά και να γνωρίσουν σε βάθος την μέθοδο του Θεάτρου των καταπιεσμένων, μέθοδο με την οποία θα επιτευχθούν και όλα τα παραπάνω!

Το εργαστήριο θα διεξαχθεί στο υπέροχο και καταπράσινο πάρκο Τρίτση, στις εγκαταστάσεις των προσκόπων!

Περισσότερες πληροφορίες στο

Για να δηλώσετε συμμετοχή επικοινωνήστε με την Έλενα στο 2103825506 ή στο projects@elix.org.gr
Και καλή μας άνοιξη..!
Φιλικά
Η ομάδα της ΕΛΙΞ

__________________________________________
"Elix - Conservation Volunteers Greece"
"Elix - Programmata Ethelontikis Ergasias"
Veranzerou 15, GR - 10677 Athens - Greece.
phone: ++30 210 38 25 506,
fax: ++30 210 38 14 682
web: 
www.elix.org.gr
_________________________________

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...