Παρασκευή, 16 Απριλίου 2010

" ΚΙΝΑΨΥ ""Τι συμβαίνει όταν μια «παρέα» νέων ατόμων που μοιράζονται παρόμοια προβλήματα ενώνουν τις δυνάμεις τους για έναν κοινό σκοπό; Ο λόγος για την Κίνηση Αδελφών ατόμων με προβλήματα Ψυχικής ...
Υγείας (ΚΙΝ.Α.ΨΥ) που αποτελεί μια διαφορετική προσέγγιση και προοπτική στο θέμα αντιμετώπισης της ψυχικής νόσου.
Ο σύλλογος έρχεται να αγκαλιάσει όποιον αντιμετωπίζει παρόμοια θέματα και δεν ξέρει που να απευθυνθεί, ποιον να ρωτήσει, πώς να βοηθήσει κοντινά του πρόσωπα που τον έχουν ανάγκη.
«Δεν είχα ποτέ συμμετάσχει σε αυτές τις ομάδες. Μου φάνηκε πως είχε πάρα πολύ ενδιαφέρον να γνωρίσω άλλα άτομα που είχαν τα ίδια προβλήματα, που και για μένα ήταν κάτι καινούργιο που δεν ήξερα πώς να το χειριστώ. Σε αυτή την ομάδα αισθάνθηκα ωραία, αισθάνθηκα ότι υπάρχει μια νέα πνοή, μια νέα διάθεση για κάτι καινούργιο, διαφορετικό».
Αυτό που τελικά κερδίζει κανείς με τη συμμετοχή του στις ομάδες της ΚΙ.ΝΑ.ΨΥ είναι αδιαμφισβήτητα η ενημέρωση για την αντιμετώπιση του προβλήματος, αλλά όπως υποστηρίζει και η Σωτηρία «καταπραΰνεται η αίσθηση της ψυχικής ασθένειας ως τεράστιο πρόβλημα. Υπάρχουν και άλλοι που το βιώνουν, υπάρχουν λύσεις. Μπορεί να μην είναι αυτονόητες, αλλά υπάρχουν». Μπορεί άραγε μια τέτοια κίνηση να κάνει το πρόβλημα της ψυχικής νόσου να μην φαντάζει τόσο «τρομερό» να χαράξει προοπτικές που οδηγούν σταδιακά στην «απομυθοποίηση» της νόσου και τον αποστιγματισμό;
Στις συναντήσεις που γίνονται κάθε δεύτερη Τετάρτη 19:00 - 21:00 σε κέντρο ημέρας στην οδό Χαρισσης και Αλκαμένους (metro Λαρίσης) καλούμε ομιλητές από χώρους που μας ενδιαφέρουν. Ψυχολόγους, Κοινωνικούς λειτουργούς, ψυχοθεραπευτές, λογοθεραπευτές κ.α. Λαμβάνουμε έτσι εμπειρία, ιδέες και συμβουλές Ελάτε να γνωριστούμε, πολύ συχνά δημιουργούνται συντροφιές, καθώς υπάρχει ένα εύκολο δέσιμο όταν άνθρωποι αντιμετωπίζουν κάτι παρεμφερές στην ζωή τους.
Μάθετε περισσότερες πληροφορίες για τις συναντήσεις στο www.athenssiblings.com
και στο τηλέφωνο: 211.71.50.259"

www.kinapsi.org

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...