Τετάρτη, 14 Απριλίου 2010

Σώζει από τα ναρκωτικά!

Προπονητής τζούντο σώζει παιδιά από τα ναρκωτικά! «Το τζούντο είναι ένα ολοκληρωμένο σύστημα φυσικής αγωγής το οποίο διαμορφώνει υγιείς ανθρώπους με υγιή αντίληψη ώστε να προσφέρουν στην κοινωνία», λέει ο προπονητής τζούντο του Ηρακλή, Αυγερινός Μαϊστρέλλης. 

Ο ίδιος δίνει ιδιαίτερη έμφαση στη σχέση της ομάδας τζούντο του Ηρακλή με το πρόγραμμα απεξάρτησης «Ιθάκη» του ΚΕΘΕΑ και υπογραμμίζει ότι έχει ήδη παράγει θετικά αποτελέσματα. «Ο σύλλογος», συνεχίζει, «πήρε τη γενναία απόφαση να εντάξει μέλη της “Ιθάκης” στην αθλητική οικογένεια του Ηρακλή από το 2004. Οι αθλητές του ΚΕΘΕΑ, μετά από απαιτούμενες ιατρικές εξετάσεις, αποκτούν δελτίο του τζούντο με τα χρώματα του Ηρακλή. Αυτό τους δίνει τη δυνατότητα να παίρνουν μέρος σε πανελλήνια πρωταθλήματα, αλλά και σε διεθνή τουρνουά».

Πρόσφατα ο Αυγερινός Μαϊστρέλλης ταξίδεψε με την ομάδα του συλλόγου στην Οσάκα της Ιαπωνίας. Το ταξίδι έγινε για να συμμετάσχουν σε φιλικό τουρνουά τζούντο, ενώ ήταν αφιερωμένο σε δυο πρόσωπα: στον άγνωστο Ιάπωνα πλοίαρχο που το 1922 έσωσε Eλληνες από την καταστροφή της Σμύρνης και στον Eλληνα δημοσιογράφο Λευκάδιο Χερν ο οποίος όντας ανταποκριτής αμερικανικής εφημερίδας, έκανε γνωστή την ιαπωνική κουλτούρα στον δυτικό κόσμο.

Kατά τη διάρκεια της επίσκεψης της ελληνικής αποστολής διοργανώθηκε και ένα γεύμα προς τιμήν της, που ήταν προσφορά του μέλους της Nakakita Seisakusho Co.LTD, Κεν Νακακίτα (είναι προσωπικός φίλος του Ελληνα προξένου στην Οσάκα της Ιαπωνίας, Ισίδωρου Μαρτάκη).

Χαρακτηριστικό είναι ότι η ομάδα τζούντο του Ηρακλή πήρε τη 16η θέση μεταξύ 46 ομάδων στο φιλικό τουρνουά της Ιαπωνίας που διοργάνωσε το Κίβι Κλαμπ.

«Ολα τα παιδιά σημείωσαν από μία τουλάχιστον νίκη», λέει ο Αυγερινός Μαϊστρέλλης. «Ο Παύλος και ο Ιάσονας Λουκάκης κατέκτησαν
ν τέσσερις νίκες. Ο Μιχάλης Λουφάκης τρεις νίκες, η Αμαλία Λουφάκη δύο νίκες και από μία νίκη κατέκτησαν ο Νίκος Δήμου, ο Ιωσήφ Τερζόπουλος, η Ευφημία Τερζοπούλου και η Αρτεμις Μαϊστρέλλη. Ο Χάρης Ηλιάδης κατέκτησε την πρώτη του νίκη σε ιαπωνικό τατάμι, ενώ στο Πανελλήνιο Διασυλλογικό Πρωτάθλημα Βόρειας Ελλάδας Παίδων Κορασίδων Β’ είχε δύο ήττες. Και ο μικρότερος αθλητής Αλέξανδρος Μαϊστρέλλης, ηλικίας 4 ετών, έκανε την πρώτη του αγωνιστική εμφάνιση στο ιαπωνικό τατάμι».

http://www.espressonews.gr/default.asp?pid=79&la=2&catid=1&artid=1178914

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...