Τρίτη, 16 Μαρτίου 2010

Να ελευθερωθεί η Nazia QuaziΜιά 24χρονη Καναδέζα, η Nazia Quazi, είναι παγιδευμένη στη Σαουδική Αραβία καθώς ο πατέρας της, Ινδικής καταγωγής που ζει και εργάζεται στο Riyadh, αρνείται να της δώσει άδεια να φύγει!
Η Νazia δεν μπορεί να πάρει απλώς το αεροπλάνο, διότι, παρόλο που δεν είναι από τη Σαουδική Αραβία, είναι υποχρεωμένη να υπακούσει στους εκεί νόμους που αφορούν τις γυναίκες: Στη Σαουδική Αραβία μιά γυναίκα δεν θεωρείται ενήλικη, όποια και αν είναι η ηλικία της. Γιά κάθε κίνηση της χρειάζεται άδεια από έναν άνδρα ...
συγγενή, τον ‘’mahram’’. Xωρίς την άδεια του, μιά γυναίκα όχι μόνο δεν μπορεί να δουλέψει, να ταξιδέψει ή να παντρευτεί, αλλά ούτε και να πάει σχολείο, ή να νοσηλευτεί στο νοσοκομείο.
Ο πατέρας, λοιπόν, της Nazia, επειδή θεωρούσε ότι ο μουσουλμάνος αγαπημένος της στον Καναδά ήταν προοδευτικός και όχι όσο αυστηρός θα έπρεπε, όταν εκείνη έφτασε στη Σαουδική Αραβία με τουριστική βίζα γιά να τον επισκεφτεί, εκείνος κρυφά της πήρε τα χαρτιά και μετέτρεψε τη βίζα της σε μόνιμη με υπέυθυνο τον ίδιο, ώστε εκείνη να μην μπορεί να γυρίσει πίσω στην πατρίδα της χωρίς την υπογραφή του.
Η ιστορία αυτή έχει εξοργίσει τους προοδευτικούς Μουσουλμάνους σε όλο τον κόσμο, έχει ευαισθητοποιήσει την ανθρωπιστική οργάνωση Human Rights Watch, και έχει γίνει αφορμή γιά groups συμπαράστασης στο Facebook, όπως αυτό εδώ: http://www.facebook.com/group.php?v=wall&viewas=0&gid=118019390933 
Το email Cannon.L@parl.gc.ca ανήκει στον Υπουργό Εξωτερικών του Καναδά Lawrence Cannon, όπου όποιος θέλει μπορεί να εκφράσει το ενδιαφέρον του γιά τη Nazia και να ζητήσει τη λήψη άμεσης πρωτοβουλίας γιά το θέμα. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...