Δευτέρα, 15 Μαρτίου 2010

Η φωνή της αγάπης λογική της αλληλεγγύης…

Είναι διαπιστωμένο ότι σήμερα οι άνθρωποι λόγω της ανασφάλειας που τους διακατέχει και της καχυποψίας με την οποία αντιμετωπίζουν τους συνανθρώπους τους, δεν επιτρέπουν στον εαυτό τους να πάρει πρωτοβουλίες για την αντιμετώπιση των δύσκολων καταστάσεων που συμβαίνουν δίπλα τους.
Βασικότερη απόδειξη είναι το γεγονός ότι πολλοί από εμάς δυσκολευόμαστε να προσφέρουμε ακόμα και ένα πιάτο φαί που τους περισσεύει σε αυτόν που μένει στο διπλανό διαμέρισμα, φοβούμενοι ότι η απόκτηση μίας φιλικής σχέσης μαζί του θα του δώσει την δυνατότητα στο μέλλον να τους κάνει κακό στους ίδιους ή την οικογένειά του πριν καν εξετάσουμε τι άνθρωπος είναι αυτός.
Και η αντιμετώπιση αυτή εκδηλώνεται ακόμα περισσότερο όταν έχουμε να κάνουμε με αλλοδαπούς, άσχετα με το αν ζουν εδώ πολλά χρόνια μαζί μας και είναι υποδείγματα συμπεριφοράς πολιτών.
Και αυτό συμβαίνει επειδή το αίσθημα της αγάπης έχει χάσει τον ρόλο που είχε κάποτε στην ζωή μας, όπου σε κάθε γειτονιά της πόλης ή του χωριού οι άνθρωποι είχαν σχέσεις μεταξύ τους, έλεγαν ο ένας στον άλλο τι τον απασχολεί και στις δύσκολες στιγμές έτρεχαν όλοι να συμπαρασταθούν σε αυτόν που βρισκόταν σε δυσχερή θέση. Έχει χαθεί η αγνότητα της ψυχής με την οποία αντιλαμβανόταν ο κόσμος κάθε τι που συνέβαινε γύρω του και αντιδρούσε ανάλογα.
Έχει χαθεί η πραγματική φωνή της αγάπης που είναι η λογική της αλληλεγγύης, γιατί για να βοηθήσεις πρέπει με αγάπη να δεις αυτό που συμβαίνει δίπλα σου, να σε συνεπάρει συναισθηματικά και να σε οδηγήσει στο να κάνεις ότι είναι δυνατόν για να αντιμετωπιστεί με τον ποιο αποτελεσματικό τρόπο.

Παναγιώτης Παυλόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...