Πέμπτη, 4 Μαρτίου 2010

30 εκ άνθρωποι πεθαίνουν από υποσιτισμό.

Όνειδος για τον 21ο αιώνα αποτελεί το γεγονός ότι πάνω από 800 εκατομμύρια κάτοικοι του πλανήτη υποσιτίζονται την ώρα που τα παραγόμενα προϊόντα επαρκούν για να θρέψουν τουλάχιστον μία φορά όλον τον πληθυσμό του  πλανήτη.
Τριάντα εκατομμύρια κάθε χρόνο πεθαίνουν στους δρόμου των πόλεων και των χωριών της γης επειδή δεν έχουν να φάνε σύμφωνα με την διεθνή στατιστική υπηρεσία.
Επειδή δηλαδή δεν έχουν βασικές τροφές όπως είναι το γάλα, την ώρα που στην Ελλάδα και όχι μόνο πετιούνται στις χωματερές χιλιάδες κούτες.
Σήμερα η κατάσταση αυτή τείνει να πάρει ακόμα μεγαλύτερες διαστάσεις λόγω της αλόγιστης και χωρίς σύνεσης διαχείρισης των παραγόμενων προϊόντων.
Και πολλοί ίσως θεωρήσουν ότι αυτό είναι ένα ανθρώπινο λάθος που το πληρώνει ό άνθρωπος…αλλά δυστυχώς δεν είναι έτσι. Είναι μία χειραγωγημένη πολιτική για την εξολόθρευση λαών και την διατήρηση σχέσης συνεχούς εξάρτησης από τις οικονομικά δυνατές χώρες.
Η βελτίωση του επιπέδου της ζωής των Αφρικανικών Χωρών και αυτών της Μέσης Ανατολής που διαθέτουν και ενεργειακή αυτοδυναμία (κοιτάσματα πετρελαίου) και πολιτιστική παράδοση εμπόρευσιμη θα δημιουργούσε ένα ακόμα ισχυρό πόλο αντίστασης στις διαθέσεις των ιδιοκτητών του κεφαλαίου που ζουν στις λεγόμενες πολιτισμένες χώρες. Αυτό θα είχε ως άμεση συνέπεια ένα μέρος τους κέρδους να φύγει από τα χέρια τους και αυτό δεν το θέλουν με τίποτα.
Για αυτό τον λόγο φροντίζουν οι λαοί αυτοί να ζουν σε συνθήκες εξαθλίωσης που δεν τους δώσουν την δυνατότητα ποτέ να σηκώσουν κεφάλι.
Επιστημονικές έρευνες έχουν δείξει και πως η Ελλάδα σε πολλές περιοχές διαθέτει κοιτάσματα τα οποία είναι σε θέση να καλύψουν τις ανάγκες της για όλο τον χρόνο αλλά δεν την αφήνουν να τα εκμεταλλευτεί (γκρίζες ζώνες στο αιγαίο ) για να μπορούν να την έχουν οι δυνατοί υπό τον έλεγχο τους.
Όταν μας έβαζαν στην ΟΝΕ γνώριζαν ότι η οικονομία μας δεν πληροί τους όρους αλλά επειδή είμαστε πελάτης τους…(αγορά εξοπλισμών, αυτοκινήτων, εισαγωγή τεχνολογίας)  για αυτό έκαναν τα στραβά μάτια και τώρα μας ζητούν και τα ρέστα…
Η αντίσταση σε όλη αυτή την κατάσταση μπορεί να προέλθει μόνο από τις ρίζες  των κοινωνιών με την δημιουργία ομάδων που θα φροντίσει να σταματήσει να πεθαίνουν άνθρωποι για το κέρδος… Με την δημιουργία τραπεζών τροφίμων και ειδών ανάγκης και την εμφύσηση της συνείδησης σε όλους μας ότι δεν πετάμε τίποτα αλλά τα καταθέτουμε εκεί για να τα δώσουμε στους συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη.
Για να σταματήσουμε να βλέπουμε εικόνες με παιδιά που πεθαίνουν στους δρόμους, μεγάλους να αναζητούν στα σκουπίδια κάτι για να φάνε. Ο πραγματικός πολιτισμός θέλει στον αγώνα επιβίωσης που δίνουν οι πολίτες της γης να κυριαρχεί η προστασία της αξιοπρέπειας της ανθρώπινης υπόστασης…   
Παναγιώτης Παυλόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...