Παρασκευή, 12 Φεβρουαρίου 2010

Όταν η αδικία γίνεται αξία ζωής…


Καταστάσεις στις οποίες κυριαρχεί η αδικία τείνουν να γίνουν καθημερινότητα γεγονός που εγκυμονεί κινδύνους για την ίδια την κοινωνία.
Γιατί η συχνή εμφάνιση τέτοιων περιστατικών χωρίς την άμεση αντίδραση των διοικητικών δομών της κοινωνίας οδηγεί στο να καθιερωθεί ως καθεστώς λειτουργίας της , συμπεριφορές που κάθε άλλο παρά προστατεύουν την ανθρώπινη αξιοπρέπεια.
Όταν δεν αντιδρά κανείς για το παιδάκι που είναι στα φανάρια και ζητιανεύει και δεν παίρνει μία πρωτοβουλία για να εξασφαλιστούν αυτά που απαιτούνται ώστε και αυτό να ζήσει σαν άνθρωπος, στην ουσία αφήνει να συνεχίζεται μία άδικη συμπεριφορά απέναντι σε έναν άνθρωπο.
Όταν το θέμα των ναρκομανών το αντιμετωπίζει με κατασταλτικό τρόπο αφήνοντας τους εμπόρους να θησαυρίζουν από την πώληση τους και δεν παίρνει μέτρα για να σταματήσει αυτό το εμπόριο των ονείρων που οδηγεί στον θάνατο, συμβάλλει  στην ουσία στο να παραμένει  πραγματικότητα ζωής μια απάνθρωπη συμπεριφορά κατά ανθρώπων.
Όταν για τους ανθρώπους που δεν έχουν την σωματική τους αρτιμέλεια δεν φροντίζει η κοινωνία να τους βελτιώνει την καθημερινότητα, ουσιαστικά αφήνει μία κατάσταση αδικίας κατά ανθρώπων να διαιωνίζεται.
Σήμερα δυστυχώς περισσότερο από ποτέ νιώθουμε πως η αδικία τείνει να γίνει αξίας ζωής… οδηγώντας μας σε λάθος δρόμους. Σε δρόμου αυτοκαταστροφής. Για αυτό και πρέπει εμείς οι ίδιοι  πλέον να φροντίσουμε να αλλάξει για να μπορέσουμε να νιώθουμε και καλύτερα αλλά και για να μπορέσουμε την ανθρώπινη κοινωνία να την κάνουμε πραγματικά ανθρώπινη.
Ας καταγράψουμε ποιοι έχουν ανάγκη. Ας ανοίξουμε τα μάτια της ψυχής μας και να κοιτάξουμε κάθε γωνία για να δούμε που υπάρχει η δυστυχία και να τρέξουμε να την διώξουμε. Πως; Μα ενημερώνοντας μέσα από αυτό το μπλόκ που υπάρχει ανάγκη και μετά να διαθέσουμε μία μέρα από τον χρόνο μας για να βοηθήσουμε να φύγει η δυστυχία. Να δώσουμε δύναμη στο εθελοντικό κίνημα για να δείξουμε σε όλους αυτούς που μας διοικούν ότι εμείς είμαστε έτοιμοι να κάνουμε τα όνειρά μας πραγματικότητα. Να κάνουμε την κοινωνία μας πραγματικά ανθρώπινη όπου οι άδικες συμπεριφορές δεν έχουν θέση. Σε αυτό οδηγούν μόνο οι πρωτοβουλίες που ξεκινούν από την ψυχή και εμπλουτίζονται με την γνώση του μυαλού και τα βιώματα που εκφράζονται μέσα από τις σκέψεις του καθενός μας.

Παναγιώτης Παυλόπουλος 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...