Τετάρτη, 3 Φεβρουαρίου 2010

Οχτώ βήματα για την πρόληψη του καρκίνου του στήθους

Αλλάζοντας τις καθημερινές συνήθειες και υιοθετώντας έναν πιο υγιεινό τρόπο ζωής, οι γυναίκες μπορούν να μειώσουν σημαντικά τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου του στήθους, σύμφωνα με τους επιστήμονες.

Η αλλαγή του τρόπου ζωής δεν χρειάζεται να είναι θεαματική, ωστόσο υπάρχουν απλά βήματα που βοηθούν στην πρόληψη και την καλή υγεία.

Οχτώ βήματα για την πρόληψη από τον καρκίνο του στήθους

1) Προσέχετε το βάρος σας


Οι υπέρβαρες και οι παχύσαρκες γυναίκες έχουν περισσότερες πιθανότητες εμφάνισης καρκίνου του στήθους, ειδικά αν αποκτήσουν περιττά κιλά κατά τη διάρκεια της εμμηνόπαυσης.

Έρευνες μάλιστα έχουν δείξει ότι οι γυναίκες που γίνονται υπέρβαρες μετά την εμμηνόπαυση έχουν περίπου 50% περισσότερες πιθανότητες για καρκίνο του στήθους.

Επιπλέον, σημαντικό ρόλο παίζει το σημείο του σώματος όπου εναποτίθεται το λίπος.

Για παράδειγμα οι γυναίκες που παίρνουν κιλά στη μέση έχουν περισσότερες πιθανότητες για καρκίνο του στήθους σε σχέση με τις γυναίκες που παίρνουν κιλά στους γοφούς.

2) Γυμναστείτε


Σύμφωνα με πρόσφατες έρευνες, οι γυναίκες που γυμνάζονται τακτικά έχουν 20% λιγότερες πιθανότητες να εμφανίσουν καρκίνο του στήθους σε σχέση με εκείνες που γυμνάζονται σπάνια.

3) Αποφύγετε το αλκοόλ

Το αλκοόλ αυξάνει τις πιθανότητες για καρκίνο του στήθους, ειδικά όσο περνούν τα χρόνια.

Πρόσφατη έρευνα απέδειξε μάλιστα ότι η κατανάλωση αλκοόλ ακόμα και σε μικρές ποσότητες αυξάνει κατά 35% τις πιθανότητες για καρκίνο του στήθους.

4) Αποφύγετε τη θεραπεία αναπλήρωσης ορμονών

Η θεραπεία αναπλήρωσης ορμονών αυξάνει τις πιθανότητες για καρκίνο του στήθους όσο και η παχυσαρκία ή υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ.

5) Προσθέστε τη σόγια στη διατροφή σας


Έρευνες έχουν δείξει ότι οι γυναίκες που περιλαμβάνουν τη σόγια στο διαιτολόγιό τους έχουν λιγότερες πιθανότητες εκδήλωσης καρκίνου του στήθους.

6) Μην ξεχνάτε τα λαχανικά


Καταναλώνετε καθημερινά φρούτα και λαχανικά. Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα, γυναίκες που διαγνώστηκαν με καρκίνο του στήθους είχαν πολύ λιγότερες πιθανότητες για μετάσταση αν κατανάλωναν φρούτα και λαχανικά.

7) Προτιμήστε το πράσινο τσάι

Πρόσφατη έρευνα στην οποία συμμετείχαν 2.000 γυναίκες από την Κίνα έδειξε ότι όσες κατανάλωναν πράσινο τσάι είχαν τουλάχιστον 40% λιγότερες πιθανότητες εμφάνισης καρκίνου του στήθους.

8 ) Σταματήστε το κάπνισμα

Μέχρι σήμερα οι επιστήμονες δεν είχαν ανακαλύψει ότι το κάπνισμα συνδέεται άμεσα με τον καρκίνο του στήθους, ωστόσο σύμφωνα με νέες έρευνες ενοχοποιείται για το 20% των συνολικών περιστατικών που καταγράφονται.

http://www.facebook.com/group.php?gid=62731338659
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...