Δευτέρα, 1 Φεβρουαρίου 2010

"ΝΑΙ" ΣΤΗΝ ΙΔΡΥΣΗ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΔΙΑΝΟΜΗΣ ΑΘΙΚΤΩΝ ΕΝΑΠΟΜΕΙΝΑΝΤΩΝ ΤΡΟΦΩΝ( ΟΔΑΕΤ )

Σίγουρα όλοι μας θα έχουμε παρατηρήσει σε πολλά ξενοδοχεία,ότι το φαγητό που απομένει είναι αρκετό και δυστυχώς τις πιο πολλές φορές καταλήγει στα σκουπίδια.
Στα εστιατόρια του Ελληνικού Στρατού επίσης, καθημερινά εξίσου τεράστιες ποσότητες έτοιμου μαγειρεμένου φαγητού να καταλήγουν στα σκουπίδια.
Φανταστείτε πόσους άπορους ανθρώπους θα είχαμε την δυνατότητα να ταίσουμε.Τόση τροφή στα σκουπίδια επειδή δεν υπάρχει ένας οργανισμός συγκέντρωσης και διανομής? 
Η ιδέα αυτή μπορεί να καλύψει τις ανάγκες,όχι μονο των ανθρώπων που δεν μπορούν να βρούνε τροφή για να ζήσουν,αλλά και ολόκληρης της Ελλάδας.
Αυτόματα το ποσοστό εγκληματικότητας θα μειωθεί,τα κρούσματα ληστειών θα είναι λιγότερα,εφόσον το πιο σημαντικό αγαθό επιβίωσης θα το προσφέρει η ίδια η χώρα.Θα δημιουργηθούν θέσεις εργασίας σε άπορους ανθρώπους,για να κάνουν ένα νέο ξεκίνημα στην ζωή και να σταθούν και πάλι στα πόδια τους,συνεχίζοντας και αυτοί με την σειρά τους την ανθρώπινη αλυσίδα.


Είμαστε όλοι μας άνθρωποι,δεν γίνεται να γυρνάμε την πλάτη σε κάτι το οποίο υπάρχει λύση και επειδή δεν θα απέφερε χρήματα στο κράτος να μην υλοποιείται.Σίγουρα θέλει χρόνο για να δρομολογηθεί σωστά,αλλά μπορεί να επιτευχθεί.
Ζητάμε λοιπόν την ίδρυση του οργανισμού αυτού,με κατάλληλα οχήματα τα οποία θα παραλαμβάνουν την τροφή,αυθημερόν,και θα την διανέμουν σε τοποθεσίες κεντρικές και γνωστές στο ευρύ κοινό σε όλη την Ελλάδα (Με εθελοντές,μόνιμους κατοίκους των περιοχών,που υπάρχει το πρόβλημα).Σε συγκεκριμένες ώρες,ανάλογα με τον σχηματισμό του προγράμματος αυτού.Εκεί παράλληλα θα μπορούμε να αφήνουμε είδη πρώτης ανάγκης π.χ ένδυσης,υπόδησης,παιχνίδια για τους μικρούς μας φίλους και ό,τι άλλο θεωρούμε πως θα φανεί χρήσιμο σε ανθρώπους που πραγματικά τα έχουν ανάγκη.


http://www.facebook.com/group.php?v=wall&gid=79458263659
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...