Τετάρτη, 27 Ιανουαρίου 2010

Τί ορισμό να δώσουμε ?

Eθελοντισμός ...απλή λέξη όταν την σκέφτεσαι ...όταν όμως σου ζητούν να την περιγράψεις , τότε νομίζω αρχίζουν οι δυσκολίες.Τι είναι ο εθελοντισμός και πια ανάγκη σε κάνει να τον υποστηρίξεις ?
Πολλές θεωρίες έχουν ακουστεί και σίγουρα καμία δεν μπορει κανείς να πει ότι είναι η απόλυτη.
Στην ζωή μας πολλά πράγματα έχουν να κάνουν με την εσωτερική ανάγκη που υπάρχει μέσα μας για την προσφορά προς τον συνάνθρωπο. Μία ανάγκη που πολλές φορές βγαίνει αυθόρμητα και χωρίς πολλές διαδικασίες και κυρίως χωρίς στεγανά.
Το να θέλεις να προσφέρεις ότι μπορείς ( λίγο ή πολύ δεν έχει σημασία )
σημαίνει ότι έχεις καταλάβει τις υποχρεώσεις σου προς την κοινωνία . Υποχρεώσεις που σίγουρα δεν τις ορίζει άλλος, εκτός από τον ίδιο σου τον εαυτό. 'Ενα όμως είναι σίγουρο , ότι όταν αποφασίζεις να προσφέρεις στον άλλον , δεν το κάνεις επειδή τον λυπάσαι , αλλά επειδή το αξίζει. Σε όλους αξίζει να ζουν σε όσο το δυνατόν καλύτερες συνθήκες ζωής και να έχουν αντίστοιχη αντιμετώπιση.
Αν κάποιοι δεν έχουν την τύχη να ευνοηθούν από την ζωή , δεν σημαίνει ότι πρέπει να μείνουν στο περιθώριο αυτής. Αν πάλι άνθρωποι έχουν την δυνατότητα να ζουν καλά , οφείλουν να δίνουν την ευκαιρία στον συνάνθρωπό τους σε ένα πιο αισιόδοξο μέλλον. 
Μέσα από αυτήν την ανταλλαγή ευκαιριών, ο καθένας από την πλευρά του , κάνει ένα απίστευτο ταξίδι και το πιο σημαντικό , κατορθώνει και πραγματοποεί τα ονειρά του , χωρίς να το καταλάβει.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...