Τρίτη, 19 Ιανουαρίου 2010

Γράμμα στον θεό – Μια μέρα μπορεί να είναι η αρχή για μια αλλαγή

Ευτυχώς υπάρχουν ακόμα άνθρωποι που νοιάζονται και σκέφτονται τους άλλους. 
Που είναι εκεί τριγύρω όταν τους χρειαζόμαστε και μας ανοίγουν απλόχερα τον κόσμο τους και μας χαρίζουν ένα χαμόγελο.
Θυμάμαι ακόμα εκείνο το παιδί δεν θα ήταν 8 χρονών,  στα φανάρια κάπου στην Ιερά όδο. Έξω ήταν χειμώνας και όμως αυτό εκεί να αντέχει, ζητώντας από τον εαυτό του υπομονή, μπας και καταφέρει να κέρδίσει και το σημερινό μεροκάματο.
Οταν ήρθε στο τζάμι του αυτοκινήτου τρόμαξα καθώς δεν το είχα δει νωρίτερα. Ήταν με με λίγα παλιόρουχα ντυμένο και τα χειλάκια του μπλαβισμένα από το κρύο. Όμως στα μάτια του παρότι ήταν λυπημένα υπήρχε μια λάμψη που σε μαγνήτιζε...Μου ζήτησε λεφτά αλλά του αντιπρότεινα να του αγοράσω κάτι να φάει. Αρνήθηκε αν και φαινόταν ότι πεινούσε. Του έδωσα λεφτά και τον ρώτησα πως τον λένε. Είχε το όνομα του παππού μου «Ιωάννης». Του έδωσα και μια σοκολάτα και αμέσως τα παιδικά του μάτια γέμισαν χαρά. Μετά έφυγε τρέχοντας με αποτέλεσμα να προξενήσει την περιέργεια και έτσι παρακολούθησα την συνέχεια.
Έτρεξε προς την γωνία όπου ήταν μια γυναίκα γύρω στα 35 καθόλα περιποιημένη .Της έδωσε τα χρήματα και αυτή του άρπαξε την σοκολάτα σπρώχνοντας το να γυρίσει πίσω στο πόστο του. Και όμως αυτή η γυναίκα ήταν η μητέρα του , αν μπορείς να την αποκαλείς έτσι.
Ας ζητήσουμε, ας απαιτήσουμε ένα καλύτερο αύριο για τα παιδιά μας. Ας το κάνουμε πράξη και σκοπό ζωής. Κοιτάξτε γύρω σας τον κόσμο με ένα διαφορετικό μάτι και χαρείστε στον εαυτό σας την χαρά της προσφοράς. Τέτοια παράδείγματα υπάρχουν πολλά και είναι στην καθημερινότητα μας πλέον.  Δεν πρέπει  να τα προσπερνάμε. Είμαστε ακόμα άνθρωποι με συναισθήματα. Το μέλλον το δικό μας και των παιδιών μας κρίνεται από εμάς. 

Εμείς που μπορούμε ας είμαστε η πυξίδα για αυτούς που δεν μπορούν...!!!

Το παρακάτω τραγούδι είναι αφιερωμένο σε όλα αυτα τα παιδιά που έζησαν το σκληρό πρόσωπο της ζωής σε αυτή την τρυφερή ηλικία και όμως μεγαλώνοντας απέδειξαν ότι μπορούν να τα καταφέρουν.

Χρήστος Γιαννακούλης
http://www.youtube.com/watch?v=P4Xd435coD4
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...