Πέμπτη, 28 Ιανουαρίου 2010

Στη Κιβωτό του κόσμου ,τα δύο ορφανά που δίχασαν την Εκκλησία.


Αίσιο τέλος είχε η υπόθεση με τα δύο 12χρονα ορφανά αδέλφια από την Κινσάσα της Αφρικής, τα οποία τα Χριστούγεννα δεν έγιναν δεκτά σε ίδρυμα της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αμερικής.
Το Πρακτορείο Εκκλησιαστικών Ειδήσεων «Romfea.gr», επικοινώνησε πριν από λίγο με την Διευθύντρια της «Κιβωτού του Κόσμου» κα Κατσίμπαλη, η οποία μας ενημέρωσε σχετικά με τα δύο αδέλφια.
Η κα Κατσίμπαλη μεταξύ άλλων δήλωσε στη Romfea.gr : «Μας ζητήσαν από την Αμερική να φιλοξενήσουμε τα δύο 12χρονα ορφανά αδέλφια. Εμείς ενημερώσαμε τον π. Αντώνιο, ο οποίος δέχθηκε αμέσως και ασυζητητή να πάρουμε τα παιδιά στην Κιβωτό του Κόσμου».
«Ο π. Αντώνιος πρότεινε στην Ελληνική Κοινότητα της Κινσάσα, αν υπάρχει κάποιο πρόβλημα να στείλει μέχρι και συνεργάτη του, ώστε να συνοδέψει τα παιδιά στην Αθήνα, η αλλιώς να πληρώσει τα έξοδα του ταξιδιού», συνέχισε η κα Κατσίμπαλη.


Τέλος, η Διευθύντρια της "Κιβωτού" τόνισε: «Σας ενημερώνω κ. Πολυγένη, ότι πριν από λίγο επικοινώνησα και με την μητέρα των 2 παιδιών. Επίσης, μίλησα και με τον Πρόεδρο της Ελληνικής Κοινότητας στη Κινσάσα κ. Σοφιάδη, ο οποίος μας ενημέρωσε ότι τα παιδιά θα έρθουν στην Αθήνα με έξοδα της Κοινότητας».
Το Πρακτορείο Εκκλησιαστικών Ειδήσεων «Romfea.gr», συγχαίρει τον π. Αντώνιο Παπανικολάου, ο οποίος δίδαξε για ακόμη μια φορά το παράδειγμα της Αγάπης.
Η Κιβωτός
Η Κιβωτός μεριμνά για παιδιά που βίωναν καθημερινά την εγκατάλειψη, το ρατσισμό και τον κοινωνικό αποκλεισμό σε μια από τις πιο υποβαθμισμένες περιοχές της Αθήνας,την Ακαδημία Πλάτωνος. Ιδρύθηκε το 1998 από τον εικοσιεξάχρονο τότε πατέρα Αντώνιο Παπανικολάου με σκοπό να αποτελέσει μια εστία φροντίδας, συμπαράστασης και ελπίδας για το μέλλον των παιδιών αυτών, της άλλης Αθήνας.
Η Κιβωτός συγκεντρώνει σήμερα περίπου 200 παιδιά, από βρέφη έως δεκαοκτώ ετών, σε μια πολυθρησκευτική και πολυπολιτισμική κοινότητα που ανθεί και μεγαλουργεί με την αγάπη του Χριστού.Τα 150 Ελληνόπουλα, μαζί με τα παιδιά από χώρες όπως η Ρουμανία, Βουλγαρία, Αλβανία, Ουκρανία, Ρωσία, Καζακστάν, Γκάνα, Αφγανιστάν και το Ιράκ,βιώνουν όλα μαζί αρμονικά τη στοργή και την ειρήνη της Κιβωτού που τους ανακουφίζει από τη φτώχεια, την πείνα, τις αρρώστειες , την εξαθλίωση,την εκμετάλλευση και την αγραμματoσύνη.
Εκτός των εθελοντών που φροντίζουν ανιδιοτελώς τις βασικές ανάγκες των παιδιών όπως σίτιση, ένδυση ψυχαγωγία, περίθαλψη,σxολική ένταξη, άλλοι εθελοντές τα διδάσκουν αφιλοκερδώς φροντιστηριακά μαθήματα , άλλοι τους παρέχουν επαγγελματική κατάρτιση, και όλοι, μαζί με την αγάπη των δωρητών και την αδιάκοπη φροντίδα και προσευχή του πατρός Αντωνίου, συμβάλλουν στην κοινωνική τους ένταξη και καταξίωση.
Στόχος του πατρός Αντωνίου είναι να μην ιδρυματοποιηθούν τα παιδιά, αλλά να παραμένουν μαζί με τη μητέρα τους. Για να επιτευχθεί αυτός ο σκοπός οι άστεγες, αλλά και άπορες μητέρες ενισχύονται μηνιαίως με οικονομικά βοηθήματα, πληρώνοντας μισθώματα μικρών κατοικιών και δίδοντας οικονομικά βοηθήματα στις μητέρες αυτές για λογαριασμούς νερού και ηλεκτρικού ρεύματος, και ταυτόχρονα βρίσκοντας εργασία στη  μητέρα με απώτερο σκοπό να σταθεί στα πόδια της, να πάρει τη ζωή της στα χέρια της και την ευθύνη των παιδιών της.
Παρά τις σοβαρότατες ελλείψεις της Κιβωτού σε μέσα, υποδομές και πόρους, το έργο της είναι σημαντικό και έχει αναγνωρισθεί με εθνικές και παγκόσμιες διακρίσεις. Η Κιβωτός βραβεύτηκε στην Παλαιά Βουλή το Νοέμβριο του 2003 από τον τότε πρόεδρο τηε Δημοκρατίας κ Κωνσταντίνο Στεφανόπουλο ως μία από τις καλύτερες οργανώσεις για τη μέριμνα του παιδιού στην Ελλάδα. To Ευρωπαικό παρατηρητήριο ενάντια στο Ρατσισμό και την Ξενοφοβία επέλεξε την Κιβωτό ως το "Φωτεινότερο παράδειγμα ενάντια στο Ρατσισμό και την Ξενοφοβία στην Ελλάδα" για το έτος 2003 . Το Δεκέμβριο του 2004 η Κιβωτός βραβεύτηκε από την UNESCO για το έργο της.
Στις 5 Δεκεμβρίου 2005, η Κιβωτός βραβεύτηκε στο Προεδρικό Μέγαρο από τον νυν Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ Κάρολο Παπούλια, ξανά ως μία από τις καλύτερες οργανώσεις στην Ελλάδα πάνω στη μέριμνα του παιδιού.
Τέλος, και πιο πρόσφατα στις 30/12/2008 με την απονομή Βραβείου από την Ακαδημία Αθηνών για βράβευση Έλληνα που διακρίθηκε για πράξη ανθρωπισμού και κοινωνικής αρετής, στον Πατέρα Αντώνιο Παπανικολάου, ιερέα και ιδρυτή της μη κυβερνητικής οργάνωσης «Κιβωτός του Κόσμου», για το εξαιρετικό εθελοντικό του έργο που επιτελεί για τα άπορα και εγκαταλελειμμένα παιδιά.

Πηγή: romfea.gr
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...