Δευτέρα, 18 Ιανουαρίου 2010

Ένα παιδί με αυτισμό διεκδίκησε την δασκάλα του από τον πρωθυπουργό


Την αδικία που ανάλγητοι λειτουργοί του κράτους τελούν σε βάρος του, εξέφρασε ένα παιδί με αυτισμό στον Πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου χθες στον Πύργο.
Κάποιοι που αποφασίζουν για την ζωή των άλλων πίσω από ένα γραφείο χωρίς ίχνος ανθρωπιάς και με την διάθεση που θα ξυπνήσουν κάθε πρωί, φέτος για πρώτη φορά στέρησαν την δασκάλα ειδικής αγωγής από ένα μαθητή δημοτικού που τον παρακολουθεί και τον βοηθάει κατά την διάρκεια του μαθήματος σε τάξη που συμμετέχουν παιδιά χωρίς πρόβλημα.
Η διαδικασία αυτή εντάσσεται σε ένα πρόγραμμα παιδαγωγικής που έχει υιοθετήσει το Υπουργείο Παιδείας και που ισχύσει σε όλη την Ευρώπη προκειμένου τα παιδιά με αυτισμό που έχουν την δυνατότητα να βελτιωθούν και να φθάσουν σε ένα υψηλό επίπεδο ένταξης στην κοινωνία να την αξιοποιήσουν
Ο μικρός μαθητής βλέποντας χθες το Πρωθυπουργό στο Κατάκολο θέλησε του εκφράσει το παράπονό του για την αδικία αυτή που γίνεται σε βάρος του. Μολονότι αρχικά οι άνδρες ασφαλείας δεν τον άφησαν να πλησιάσει, ο μαθητής της 5ης   Δημοτικού επέμενε και αντιλαμβανόμενος ο κ Γ Παπανδρέου ότι κάτι θέλει να του πει έδωσε εντολή να τον αφήσουν.
Πλησιάζοντάς τον λοιπόν του είπε «για δεν αφήσατε την δασκάλα μου να έρθει και πάλι φέτος. Γιατί μου την πήρατε».
Ο πρωθυπουργός ζήτησε διευκρινήσεις από τον συνοδό του παιδιού ο οποίος του εξήγησε ότι η αρμόδια επιτροπή εκπαίδευσης στο νομό δεν επέτρεψαν την παρουσία της δασκάλας ειδικής αγωγής μέσα στην τάξη με αποτέλεσμα το  παιδί να μην μπορεί να παρακολουθεί με τον τρόπο που πρέπει και να καλλιεργεί τις δυνατότητες που έχει στο καλύτερο δυνατό σημείο. Γεγονός που έχει επιπτώσεις και στον βαθμό προσαρμοστικότητας του στην σημερινή πραγματικότητα.
Ο πρωθυπουργός του υποσχέθηκε ότι θα εξετάσει την περίπτωσή του καθώς και των άλλων παιδιών που βρίσκονται στην ίδια θέση με αυτόν.Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...