Δευτέρα, 25 Ιανουαρίου 2010

Το χαμόγελο είναι ζωή…

Μία από τις βασικές διαπιστώσεις έρευνας του πανεπιστημίου Ισπανίας που ειδικεύεται στην παρατήρηση της συμπεριφοράς του ανθρώπου είναι το γεγονός ότι χαμογελάμε όλο και λιγότερο.
Η έλλειψη αυτή σε συνδυασμό με την αύξηση του άγχους και της συνεχούς προσπάθειας που καταβάλει ο άνθρωπος στο να βελτιώσει τις συνθήκες επιβίωσης δίνοντας βαρύτητα στην οικονομικό τομέα έχει οδηγήσει στην εμφάνιση καρδιακών παθήσεων σε πολύ νεαρές ηλικίες.
Και αυτό γιατί ο οργανισμός αναγκάζεται να δουλεύει συνεχώς χωρίς να ξεκουράζεται και όπως μία μηχανή που δεν σταματά να λειτουργεί ούτε για ένα λεπτό, έτσι η φθορά είναι πάρα πολύ μεγάλη.
Το χαμόγελο δίνει την δυνατότητα στο να χαλαρώσει ο άνθρωπος να μειώσει την ένταση με την οποία ο οργανισμός ανταποκρίνεται στις ανάγκες της καθημερινότητας.
Βασική μέριμνα πλέον θα πρέπει να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις ώστε να υπάρχουν περισσότερες στιγμές που ο άνθρωπος θα μπορεί να χαμογελά.
Πρωτοβουλίες που αποσκοπούν στο να βοηθήσουμε άτομα που δεν μπορούν να επιβιώσουν, προκαλούν συναισθήματα ανθρώπινα και μας κάνουν να χαμογελάμε ψυχικά, αποτελούν ένα ενδεδειγμένο τρόπο για την μείωση της έντασης που η καθημερινότητα επιβάλλει στον καθένα μας.
Δηλαδή όπως αναφέρεται στην έρευνα θα πρέπει ο άνθρωπος να φέρεται ως άνθρωπος μεγαλύτερο διάστημα της ημέρας για να έχει λιγότερα προβλήματα υγείας και μεγαλύτερη διάρκεια ποιοτικής ζωής.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...