Παρασκευή, 15 Ιανουαρίου 2010

Τα παιδιά με ειδικές ανάγκες μένουν χωρίς εκπαιδευτική στέγη


Η αδυναμία του κράτους να φροντίσει για τα μέλλον του, που δεν είναι τίποτα άλλο από τα παιδιά, αναδεικνύεται σε καθημερινή βάση από τις συνεχείς ελλείψεις που διαπιστώνονται σε βασικές υποδομές.
Και μάλιστα αφήνει απροστάτευτες παιδικές ψυχές που έχουν ιδιαίτερη ανάγκη στο να νιώσουν την αγάπη και την ζεστασιά των συνανθρώπων τους.
Το Εργαστήριο Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (ΕΕΕΚ) στον Πύργο καθυστερεί να γίνει ,ενώ θα έπρεπε να λειτουργεί ήδη ,με αποτέλεσμα να στερείται από τα παιδιά που έχουν περισσότερο ανάγκη από τον καθένα μας να μάθουν, για να μπορέσουν να ενταχθούν στην κοινωνία μας, το δικαίωμα της εξάσκησης των ιδιαίτερων ικανοτήτων τους.
Και όλα αυτά επειδή η εκπαιδευτική κοινότητα του 1ου Λυκείου, από το οποίο θα πάρουν αίθουσες προκατασκευσμένες για να τοποθετηθούν στον χώρο  που έχει επιλεγεί για να γίνει το ΕΕΕΚ, έκρινε πως δεν μπορεί να μεταστεγαστεί το σχολείο στο πρόχειρο συγκρότημα  που έχει  στηθεί σε άλλο χώρο, εν τω μέσω της χρονιάς για να απελευθερωθούν οι αίθουσες και να δοθούν για την χρήση που είχε συμφωνηθεί εδώ και ένα χρόνο.
Και αυτό όπως είπαν για να μην ταράξουν την ψυχολογία των παιδιών που δίνουν πανελλαδικές φέτος που τα αναγκάζουν να κάνουν μάθημα σε ένα κτίριο που έχει πληγεί από τον σεισμό και που οι μηχανικοί του ΟΣΚ έκριναν ότι είναι επικίνδυνο και πρέπει να κατεδαφιστεί για να φτιαχτεί νέο.
Σε αυτό το θέατρο σκιών…. που παίζεται εδώ και ένα αρκετούς μήνες η πολιτεία, είτε με την μορφή της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης είτε με την μορφή του υπουργείου παιδείας είτε με την μορφή των εκπροσώπων του εθνικού κοινοβουλίου, νίπτει τας χείρας της γιατί φοβάται τους ψήφους που θα χάσει… αδιαφορώντας για την ταλαιπωρία που θα υποστούν τα παιδιά αυτά.Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...