Τετάρτη, 13 Ιανουαρίου 2010

Εθελοντισμός……….μια λέξη παρεξηγημένη.

Το παρακάτω κείμενο είναι γραμμένο από έναν εθελοντή άνεργο που δεν σταματά να ελπίζει για αυτήν την κοινωνία . Το μόνο που του αξίζουν είναι τα συνχαρητήρια. Μπράβο Μάκη Ζούμπλιο . Σε ευχαριστούμε πολύ.


Τι ειναι εθελοντισμός τελικα ? Κίνημα ? Χόμπι ? Τρόπος ζωής ?
Εθελοντισμός είναι να προσφέρεις αυτό που οι άλλοι δεν έχουν και βρίσκονται σε δύσκολη θέση επειδή το στερούνται .Όχι μόνο υλικά ,τρόφιμα , χρήματα , αλλά συναισθήματα ,παρέα και προτροπή για ζωή .
Εθελοντής χαρακτηρίζεται ο καθένας μας, εφόσον αυτό που προσφέρει το κάνει μέσα από την καρδιά του,το γουστάρει και κυρίως δεν ψάχνει την ανταπόδοση.Η ανιδιοτέλεια χαρακτηρίζει τον εθελοντή.
Ο εθελοντής μόνος του, η οργανωμένο μέλος κάποιας εθελοντικής ομάδας, και γενικά οι εθελοντικές ομάδες σαν κύριο σκοπό τους πλέον έχουν την βοήθεια προς τον συνάνθρωπο , την κοινωνία και την φύση .
Για να γίνεις εθελοντής δεν χρειάζονται ειδικά προσόντα ,ούτε χρειάζεται να έχεις τον άπειρο ελεύθερο χρόνο. Ο καθένας μας μπορεί να προσφέρει πολλά ακόμα και από την οθόνη του υπολογιστή του, αρκεί να θέλει να προσφέρει στον τομέα που πιστεύει ότι μπορεί καλύτερα.
Σαν οργανωμένους εθελοντές από τα πρώτα βήματα κιόλας και από τα πρώτα περιστατικά βοηθείας μας είχαν πει ότι ακόμα και ένα μπουκάλι νερό να προσφέρεις σε έναν πυροσβέστη σε μια δασική πυρκαγιά ,είναι σημαντικότατη βοήθεια .
Μικρές κινήσεις από τον καθένα μας μπορεί να χαρακτηριστούν σημαντικές βοήθειες για κάποιους άλλους.
Εάν όλοι μας μπορέσουμε και καταλάβουμε την ιδέα του εθελοντισμού σίγουρα κάποια στιγμή η κοινωνία μας και το φυσικό περιβάλλον θα έχουν καλύτερη μοίρα από την σημερινή.
Όλοι μπορούμε να προσφέρουμε , υπάρχουν παρά πολλοί τρόποι να γίνει κάποιος εθελοντής , υπάρχουν παρά πολλές εθελοντικές ομάδες διάφορων σκοπών και προσφοράς.
Καιρός είναι να βγούμε όλοι από το καβούκι μας και να δούμε τη πραγματικότητα η οποία είναι σκληρή και ωμή .
Οι ανάγκες για βοήθεια είναι παρά πολλές και σίγουρα οι εθελοντές είναι λίγοι και οι κρατικές υπηρεσίες ακόμα ποιο λίγες .Για αυτό η πρωτοβουλία ανήκει στον καθένα μας.

Κλείνοντας αυτό το μήνυμα , ξέρω ότι οι περισσότεροι σιγουρα θα το διέγραψαν χωρίς καν να το δούνε . Όσοι παλι το έχουν διαβάσει ολόκληρο και είναι αρνητικοί στο θεμα και την ιδέα του εθελοντισμού ας μην κατακρίνουν τους υπόλοιπους που ασχολούνται .
Δεν είναι σωστό να κατακρίνεις κάτι το οποίο δεν έχεις δοκιμάσει και κυρίως μην πυροβολείτε τον ΕΘΕΛΟΝΤΗ.Ισως σε κάποια δύσκολη στιγμή που θα έχετε (μακάρι να μην γίνει ποτέ) να σταθεί αυτός δίπλα σας..Ο Μάκης Ζούμπλιος είναι ο creator στην σελίδα:
http://www.facebook.com/group.php?gid=81600141706
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...