Τρίτη, 12 Ιανουαρίου 2010

ΔΙΑΣΩΣΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΚΑΒΑΛΑΣ

Η Δ.Ο.Κ. ιδρυθηκε το 2005  με το οραμα μιας ενιαιας και πολυδυναμης παρουσιας ικανη να προσφερει βοηθεια στην ΕΡΕΥΝΑ ΚΑΙ ΔΙΑΣΩΣΗ σε ολα τα πιθανα πεδια.

Σε ποιους τομείς δραστηριοποιείται η ΔΙΑΣΩΣΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΚΑΒΑΛΑΣ.
Την ΔΟΚ μπορούμε να την χαρακτηρίσουμε πολυπρόσωπη ομάδα καθώς διαχωρίζεται σε συγκεκριμένους τομείς που αναφέρονται παρακάτω.

1)Ο τομέας πυρασφάλειας και πυρόσβεσης.
2)Τομέας Ορεινής διάσωσης.
3)Τομέας Θαλάσσιας Διάσωσης.
4)Τομέας 4χ4 οχημάτων.

Μαζί με αυτούς τους τομείς η ομάδα είναι ικανή να συμβάλει και σε φυσικές καταστροφές και όχι μόνο καθώς τα μέλη της είναι εκπαιδευμένα σε τέτοιου είδους συμβάντα από κρατικούς και μη οργανισμούς.

Οι εκπαιδευτές  είναι ολοι με πιστοποιήσεις εκπαιδεύσεις και εχουν συμμετάσχει σε παρά πολλά συμβάντα και εκπαιδεύσεις γενικοτερα.Η ορεινή διάσωση εχει έμπειρους ανθρώπους πιστοποιημένους και η εμπειρία τους είναι μεγάλη καθώς μερικοί από αυτούς έχουν ανέβει και αναρριχηθεί σε βουνά στο εξωτερικό και εχουν διακριθεί για αυτό.
Η θαλάσσια διάσωση που αποτελείται από δάσκαλους κατάδυσης με εμπειρία σε ερευνά και διάσωση με πολλές επιτυχίες στο έργο τους.
Η προφύλαξη-πυρόσβεση οπου οι εκπαιδευτές αποτελούνται από πρώην Δασοκομαντος.
Η 4χ4 ομάδα οπου μέλη της έχουν συμμετάσχει και σε αγώνες του είδους και με τα άρτια εξοπλισμένα οχήματα τους παρέχουν γνώσεις στους εκπαιδευόμενους σχετικά με την κίνηση εκτος δρόμου αλλα και σε δύσκολα καιρικα φαινόμενα.
Επίσης στις τάξεις της ομάδας υπάρχουν μέλη που ασκούνε υγειονομικά επαγγέλματα και οι γνώσεις τους παρέχονται και στα υπόλοιπα μέλη.
Γενικότερα όμως εκπαιδεύσεις λαμβάνονται από Κρατικούς Φορείς όπως π.χ. ΕΚΑΒ,ΛΙΜΕΝΙΚΟ,ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ οπου τα μέλη αποκτούνε διπλώματα από τις ανάλογες εκπαιδεύσεις.


Περισσοτερες Πληροφοριες σχετικα με την ΔΙΑΣΩΣΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΚΑΒΑΛΑΣ
www.rescueteam.gr


καθώς επίσης και στην σελίδα τους στο http://www.facebook.com/group.php?v=wall&gid=81600141706

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...