Τετάρτη, 2 Δεκεμβρίου 2009

Μία απλή πράξη φέρνει ένα χαμόγελο….


Με βάση τα στοιχεία διεθνών ερευνητικών κέντρων ο κάθε άνθρωπος χαμογελά πραγματικά κάθε δύο με τρεις μέρες ενώ εικονικά μπορεί και τρεις φορές την ημέρα.
Η επίσημη αιτιολογία που δίνουν για το φαινόμενο αυτό είναι ότι λείπει η επαφή ψυχής μεταξύ των ανθρώπων  καθώς και ότι ακόμα και το χαμόγελο έχει ενταχθεί στην λειτουργία της ψυχρής λογικής για την επίτευξη των όποιων στόχων έχει θέσει ο καθένας μας μέσα από την υλιστική προσέγγιση της πραγματικότητας και την εκπλήρωση των ματαιόδοξων φιλοδοξιών μας.
Παράλληλα αυτό είναι δείγμα της έντονης μοναχικότητας που βιώνει ο σύγχρονος άνθρωπος, που τον οδηγεί ολοένα και περισσότερο σε  μία ρομποτοποιημένη συμπεριφορά, η οποία δυστυχώς του αφαιρεί την αίσθηση του βιώματος της ζωής και τον κατευθύνει στην επιφανειακή συμμετοχή του σε αυτό που το περιβάλλον του έχει κατασκευάσει.
Αποτέλεσμα όλων αυτών είναι το ότι έχουμε πάψει πλέον να κάνουμε απλές πράξεις η ενέργειες που είναι σε θέση να δώσουν χαρά και στον διπλανό μας και να αναλωνόμαστε σε περισπούδαστες ενέργειες που δείχνουν την χωρίς ουσία ανωτερότητα μας στον διπλανό μας….
Ακόμα και η εγκληματική δράση που τα τελευταία χρόνια έχει εξαπλωθεί σε όλα τα μήκη και την πλάτη του πλανήτη έχει ως βασικό παράγοντα σύνθεσης την επίδειξη της διαφορετικότητας από τους άλλους και της προβολής της κρυμμένης αίσθησης μέσα μας πως είμαστε καλύτεροι… από κάθε άλλον.
Και αυτό βέβαια βολεύει… τους σημερινούς «αφέντες» της ζωής μας που θέλουν την απουσία της ευτυχίας, της ηρεμίας της γαλήνης, λόγω του ότι αυτές οι καταστάσεις οδηγούν σε δημιουργικές δράσεις που δεν εξυπηρετούν τους σκοπούς τους.
Για αυτό είναι πλέον επιβεβλημένο να κάνουμε κάθε μέρα μία απλή πράξη που θα βγάλει από την ψυχή του άλλου ένα χαμόγελο και θα τον κάνει να σκεφτεί θετικά και δημιουργικά, που θα του δώσει την ανθρώπινη αίσθηση της αυτοδιαχείρισης της ζωής του και που θα τον καταστήσει κυρίαρχο της καθημερινότητας και όχι κομπάρσο… που απλώς παρακολουθεί τις εξελίξεις και τα δρώμενα.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...