Κυριακή, 13 Δεκεμβρίου 2009

Η παγκοσμιοποίηση της προστασίας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων….


Είναι γεγονός πως τα τελευταία χρόνια ζούμε μέσα σε ένα κυκεώνα παγκοσμίων ημερών για την προστασία των ανθρώπινων δικαιωμάτων, είτε συνολικά, είτε ανά κοινωνική ομάδα.
Κάτι που αποδεικνύει πως ο άνθρωπος σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης καθημερινά βιώνει καταστάσεις που θίγουν την αξιοπρέπεια του και την υπόστασή του.
Μάλιστα η διεθνής κοινότητα προβάλλοντας τα ζητήματα αυτά σε κάθε ευκαιρία προχωρά και στην σύσταση οργανισμών που τους αναθέτει την ευθύνη του ελέγχου της τήρησης των συνθηκών ανθρώπινης διαβίωσης των λαών.
Την ίδια ώρα που είναι υπεύθυνη για την παραβίαση κάθε έννοιας δικαίου σε κάθε γωνιά του πλανήτη. Την ίδια που επιτρέπει  να εκμεταλλεύονται παιδιά για το κέρδος και που καταστούν ολόκληρους λαούς πειραματόζωα για να μπορέσουν να βγάλουν χρήματα.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα ο  ιός Η1Ν1 της νέας γρίπης όπου ξεκίνησε από ένα λαό το Μεξικό, ο οποίος  εντάσσεται σε εκείνους  που οι συνθήκες διαβίωσης χαρακτηρίζονται ως τριτοκοσμικές και που πολλές φορές η ιστορία έχει αποδείξει ότι χρησιμοποιούνται ως πειραματόζωα.
Μόνο από την Ελλάδα οι κατασκευαστικές εταιρείες των εμβολίων πήραν 41 εκ ευρώ για να αγοραστεί το φάρμακο προστασίας από την απειλή κατά της ζωής του ανθρώπου.
Οι φωνές για την  κατά παραγγελία δημιουργία του ιού αυτού με στόχο το κέρδος και την κάλυψη μεγάλων μαύρων τρυπών της αμερικάνικης οικονομίας, πληθαίνουν.  Ένας στρατιωτικός στην Ρωσία μόλις δημόσια είπε ότι εργαζόταν σε στρατιωτικά εργαστήρια της χώρας του για την κατασκευή ενός τέτοιου ιού, βρέθηκε μία ώρα μετά στην φυλακή…
Οι πόλεμοι στις χώρες της Μέσης Ανατολής γίνονται για να πουλιούνται όπλα και για την κατάκτηση των πηγών πετρελαίου όπου υπάρχουν.
Όταν οι βόμβες με τις ευλογίες της Διεθνής Κοινότητες πέφτουν σε σχολεία και σε χώρους που είναι παιδιά γυναίκες και άντρες και σπείρουν τον θάνατο δεν αποτελεί καταπάτηση του βασικού ανθρώπινου δικαιώματος που είναι η προστασία της ανθρώπινης ζωής ?
Και έρχονται μετά και δημιουργούν παγκόσμιες ημέρες για να δείξουν πως ενδιαφέρονται,  αλλά στην πραγματικότητα τις χρησιμοποιούν για να έχουν άλλοθι να καταπατούν τα ανθρώπινα δικαιώματα.
Η μόνη δύναμη αντίστασης σε αυτή την παγκοσμιοποιημένη μηχανή που πρώτα κοιτάει πως θα μεγαλώσει το κέρδος της και μετά τον άνθρωπο, είναι οι ίδιες οι  μικρές κοινωνίες να δημιουργήσουν τοίχους προστασίας για την συνεχή βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης των μελών της και την προστασία τους… γιατί η διεθνή κοινότητα έχει αποδείξει πως όταν το κέρδος είναι μεγάλο….δεν αντιστέκεται στις βουλήσεις του…ακόμα και όταν ανθρώπινες ζωές χάνονται…

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...