Κυριακή, 20 Δεκεμβρίου 2009

Η αγάπη θεσμός ζωής και κοινωνικής προόδου…


Στην εποχή της διαδικτυακής επαφής που ζούμε, έχουμε υποκαταστήσει τα αισθήματα που εκφράζονται με την γλώσσα το σώματος, με λέξεις που ταξιδεύουν από την μία άκρη του πλανήτη έως την άλλη και συναντούν ανθρώπους που ποτέ δεν έχουμε δει και που  αυτό που μας έχει διεγείρει για  να ασχοληθούμε μαζί του, δεν είναι ο χαρακτήρας του.
Τα λόγια πάνω στην οθόνη του υπολογιστή, που συνήθως δεν αποτελούν απόρροια  αυθόρμητης εκδήλωση εσωτερικής παρόρμησης , δεν είναι τίποτα άλλο παρά μία ψυχρή καταγραφή από την πλευρά μας της κατάστασης που θέλουμε να ζήσουμε.

Έτσι καταστούμε τον εαυτό μας ένα κρίκο στην αλυσίδα του βιομηχανοποιημένου προϊόντος που θέλουν να δημιουργήσουν για το μέλλον όλοι όσοι δεν βλέπουν με καλό μάτι την κοινωνία της αλληλοβοήθειας και της θετικής δημιουργίας με επίκεντρο τον άνθρωπο με όλα τα χαρακτηριστικά του γνωρίσματα που έχει εκ γενετής.
Σε αυτό το χωρίς προσωπικότητα ον που θέλουν να μας μετατρέψουν πρέπει να αντισταθούμε και το κυριότερο όπλο που έχουμε στα χέρια μας είναι η δημιουργική ενέργεια που πηγάζει από το συναίσθημα της αγάπης που γεννιέται από την οπτική, την νοητική, την πνευματική και την ψυχική επαφή.
Είναι το συναίσθημα της αγάπης που βγαίνει από μέσα μας για τον συνάνθρωπο λόγω ιδιαίτερων αδυναμιών  η ικανοτήτων που έχει και που μας ωθεί να προσπαθήσουμε να του καλύψουμε τις ανάγκες στις οποίες επιχειρεί να ανταποκριθεί χωρίς αποτέλεσμα.
Είναι το συναίσθημα αυτό που εκδηλώνεται με το χαμόγελο της ικανοποίησης για το θετικό αποτέλεσμα μίας ενέργειας ή δράσης που αναπτύξαμε και είχε ως άμεση συνέπεια να προκαλέσει το χαμόγελο ανακούφισης κάποιων συνάνθρωπων μας.
Η αγάπη που προέρχεται από την επαφή της  ανθρώπινης υπόστασης μέσω των συναισθημάτων είναι θεσμός ζωής και κοινωνικής προόδου γιατί κάνει τους ανθρώπους να πολεμούν από κοινού για να επιτύχουν τους στόχους που έχουν θέσει και να καταφέρουν πράγματα που κανείς από μόνος του δεν μπορεί να φανταστεί…

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...