Πέμπτη, 17 Δεκεμβρίου 2009

Η έλλειψη επικοινωνίας πληγή για την κοινωνία.Σήμερα περισσότερο από κάθε άλλη φορά ζούμε σε καθημερινή βάση μία πραγματικότητα που γίνεται όλο και ποιο μίζερη, που δεν αφήνει τον άνθρωπο να χαμογελάσει… γιατί συνεχώς του προσθέτει και ένα λόγο για να προβληματίζεται…
Τον έχει κάνει να είναι κλεισμένος στον εαυτό του  και να θεωρεί πως ο  κόσμος φθάνει μέχρι εκεί που βλέπει,  και ότι γίνεται εκτός της ακτίνας αυτής ,αφορά κάποιους άλλους που ζουν σε άλλο πλανήτη.
Όταν ξεκίνησε η οικονομική κρίση στην Αμερική και βλέπαμε τα γεγονότα από την τηλεόραση νομίζαμε ότι η απόσταση του ωκεανού που μας χώριζε ήταν ικανή για να την κρατήσει μακριά από εμάς.
Το ίδιο συμβαίνει και με τις διάφορες μορφές της εγκληματικότητας που εκδηλώνονται σε άλλες χώρες και που μετά από λίγο καιρό φθάνουν και σε εμάς.
Όταν παίρνει ναρκωτικά το παιδί του γείτονα νομίζουμε ότι δεν είναι δικό μας πρόβλημα αλλά του δίπλα,  μόνο που χωρίς να το καταλάβουμε έχει γίνει και  δικό μας….
Όταν βλέπουμε να καταρρακώνεται  η αξιοπρέπεια αυτού περνάει δίπλα μας στρέφουμε το κεφάλι μας αλλού γιατί πιστεύουμε πως δεν αφορά εμάς.
Όταν βλέπουμε τον άλλο δίπλα μας να δυστυχεί, το αντιμετωπίζουμε σαν κάτι που συμβαίνει σε  ένα μακρινό τόπο και πως εμάς δεν μας αφορά…
Η έλλειψη επικοινωνίας μεταξύ των ανθρώπων που μένουν στην ίδια γειτονιά, στην ίδια πόλη, στην ίδια χώρα είναι η μεγαλύτερη πληγή της σύγχρονης κοινωνίας, γιατί αφήνει περιθώρια για την ανάπτυξη του ατομισμού…. από τον οποίο ποτέ δεν προήλθε κάτι καλό…
Το γεγονός αυτό έχει στερήσει και την χαρά του να χαμογελάμε στον δρόμο ο ένας στον άλλο και να δείχνουμε πως το πρόβλημα που έχει ο διπλανός μας είναι και δικό μας.
Να καθόμαστε από κοινού να δίνουμε λύση και να μοιραζόμαστε την χαρά της συμμετοχής στην δημιουργική τάση ενός συνόλου.
Να αγνοούμε την ευτυχία που απορρέει από την συμμετοχή στην κοινή προσπάθεια και στα αποτελέσματα που προέρχονται από αυτή.
Με λίγα λόγια μας στερεί το δικαίωμα του να είμαστε συνοδοιπόροι  στην πορεία για το κοινό μας μέλλον.
Για αυτό και πρέπει να στηρίζουμε και να συμμετέχουμε σε πρωτοβουλίες που έχουν τα στοιχεία της μαζικότητας, τα στοιχεία της συνεργασίας, τα στοιχεία της κοινής προσπάθειας και να αναδεικνύουμε τα θετικά τους αποτελέσματα για να μπορέσουμε να γίνουμε μία κοινωνία ανθρώπων…
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...