Τετάρτη, 18 Νοεμβρίου 2009

H δύναμη του "Εμείς"

Ο κόσμος μας αλλάζει με ταχύτατους ρυθμούς, βομβαρδιζόμαστε καθημερινά απο ξενόφορτα μοντέλα, μοντέλα που δεν ταιριάζουν στην δική μας κοινωνία, γινόμαστε υπόδουλοι του καταναλωτισμού που μας οδηγεί όλο και περισσότερο σε μεγαλύτερο και βαθύτερο λήθαργο, αποδυναμώνοντας έτσι τον εαυτό μας, τρέφoντας τον με όλο και περισσότερα περιττά υλικά αγαθά, στερώντας του το απόλυτο συναίσθημα ευτυχίας που μπορεί να αισθανθεί κάποιος με κάτι πολύ απλό αλλά δυσεύρετο στην σημερινή κοινωνία, με την προσφορά στον συνάνθρωπο...

Συνειδητοποιώ για ακόμη μια φορά ότι πληρώνουμε πολλά για πολύ λίγα...σπαταλάμε ενα πολύτιμο κομμάτι της ενέργειας και ψυχικής μας δύναμης σε ανούσιες συζητήσεις, αντιπαραθέσεις, αποφάσεις και πράξεις αντί να χρησιμοποιούμε όλη αυτή την ενέργεια βελτιώνοντας την γειτονιά μας, την πόλη μας, το περιβάλλον μας..

Αδιαφορούμε για την ουσία, αδιαφορούμε για τον συνάνθρωπο στην διπλανή πόρτα, αδιαφορούμε γιατί είναι εύκολο.... και έχουμε μάθει στα εύκολα...μας τρομάζει το δύσκολο γιατί αυτό θέλει θάρρος.
Χρόνια τώρα αποφάσισα να μην γίνω υπόδουλη στον φόβο, σε αυτό που οι άλλοι θέλουν για μένα. Να προσπαθώ να μένω στην ουσία αλλά όχι στην επιφάνεια. Και αυτή ειναι η δική μου ευχή για εσάς. Είναι δική σας η επιλογή , όλοι έχουμε επιλογές. Μπορείτε και εσείς να δράσετε γιατί «μπορείτε». 


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...