Παρασκευή, 27 Νοεμβρίου 2009

ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΕΙΟ ΙΔΡΥΜΑ


Το «ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΕΙΟ ΙΔΡΥΜΑ» είναι νομικό πρόσωπο ιδιωτικού δικαίου, μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, που ιδρύθηκε στη μνήμη του Παναγιώτη, του Αλέξη και του Γιάννη, τριών μελών της οικογένειας Αντωνοπούλου, που έφυγαν πολύ πρόωρα. Είναι εγκεκριμένο από το κράτος, βάσει Προεδρικού Διατάγματος, που δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως (Αρ. Φύλλου 1703/19-11-03) και αποτελεί  ίδρυμα για παιδιά με ειδικές ανάγκες.
Η προοπτική μας είναι η λειτουργία ξενώνα διαμονής για 16 παιδιά, 1.200τ.μ. περίπου με όλες τις σύγχρονες προδιαγραφές, σε ιδιόκτητο οικόπεδο 5 στρεμμάτων. στο Χαϊκάλι Αχαΐας. Στις 4 Νοεμβρίου του 2007 τέθηκε ο θεμέλιος λίθος και άρχισαν άμεσα οι εργασίες ανέγερσης, οι οποίες και προχωρούν με γρήγορο ρυθμό.
Από την έναρξη της λειτουργίας του το Σεπτέμβριο του 2002, το Αντωνοπούλειο Ίδρυμα λειτουργεί προσωρινό ξενώνα φιλοξενίας για 6-8 παιδιά σε ιδιόκτητο, κατάλληλα διαρρυθμισμένο διαμέρισμα της οδού Κανακάρη 169Α στην Πάτρα,  υπό τη φροντίδα εξειδικευμένου προσωπικού. Τα παιδιά προέρχονται από το οικοτροφείο της «ΜΕΡΙΜΝΑΣ», αλλά μη έχοντας οικογενειακή στήριξη, επαφίενται αποκλειστικά στη φροντίδα του «ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΕΙΟΥ» όταν δεν λειτουργεί το παραπάνω οικοτροφείο. Αυτό σημαίνει ότι από Παρασκευή μεσημέρι μέχρι Δευτέρα πρωί σε μόνιμη βάση, αλλά και όλες τις αργίες, εορτές, διακοπές Χριστουγέννων και Πάσχα καθώς και τις καλοκαιρινές διακοπές, τους παρέχεται πλήρης φροντίδα αλλά και ψυχαγωγία, και είναι ικανοποίησή μας να τα βλέπουμε ευτυχισμένα και χαρούμενα.
Σημειωτέον ότι το «ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΕΙΟ» δεν έχει καμία οικονομική επιχορήγηση, κρατική ή άλλης φύσεως.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...