Δευτέρα, 16 Νοεμβρίου 2009

Θέλω να πάω βόλτα...
Σήμερα η μέρα ήταν δύσκολη συναισθηματικά. Μαζί με δύο (2) φίλες εθελόντριες την Ειρήνη και την Ελένη, πήγαμε στο Δρομοκαϊτειο. Ο σκοπός της επίσκεψης μας ήταν να γνωρίσουμε από κοντά το χώρο και να δούμε τους ανθρώπους που ζουν μέσα.  Να καταλάβουμε τι βοήθεια θα μπορούσαμε να δώσουμε . Στο θυρωρείο μας υποδέχτηκε ο κ. Πικιός , μαζί του ήταν και ο Παύλος 30 χρ. που μας περίμενε γεμάτος χαρά και περιμένοντας να δώσουμε κάτι              ( παπούτσια , μπουφάν ...)
Μας οδήγησαν στο γραφείο του προέδρου.
 Ο κ.Τσικής ένας γλυκός άνθρωπος μέσα σε όλα μας είπε κάτι πολύ σωστό: Πέρα από τις ανάγκες , αυτό που χρειάζονται περισσότερο είναι αγάπη. Αν μπορείτε να τους δώσετε αυτό , τότε θα έχετε κάνει πολύ καλό σε αυτούς τους ανθρώπους.
Γρήγορα το διαπιστώσαμε όταν μας ξενάγησαν στους χώρους . Πήγαμε στα εργαστήρια, άλλοι μας χαμογελούσαν, άλλοι συνέχιζαν αυτό που έκαναν (κέντημα, ζωγραφική, ξυλουργική...)
Μας κέρασαν καφέ στο εργαστήριο ζωγραφικής. Μέσα στην αίθουσα χαμογελαστά πρόσωπα η Μαρία , η Κλεοπάτρα, η Σουζάνα.....
Ο καθένας και μια προσωπική ιστορία με ένα κοινό σημείο αναφοράς. Μόρφωση !!! Γλώσσες , πτυχία...
Η συνομιλία μας μια ευχάριστη έκπληξη. Αυτό το καθαρό το βλέμμα που σε κοιτά μέσα στα μάτια τόσο αγνά . Ρωτάω την Μαρία:  τι χρειάζεσαι ?
Θέλω να φτιάξω ένα ρομπότ και θέλω τηλεκάρτες χρησιμοποιημένες , κέρματα παλιά, γραμματόσημα. Όμως πιο πολύ από όλα θέλω να πάω βόλτα...
Η Κλεοπάτρα μιλά πολύ καλά ισπανικά και θέλει να μιλήσει με κάποιον που γνωρίζει την γλώσσα.
Θα μπορούσα να σας πω πάρα πολλά για όλα αυτά που είδαμε σήμερα, όμως είναι πιο σημαντικό να δώσει κάποιος λίγες ώρες από την ζωή του για να δει από κοντά και να αγκαλιάσει αυτούς τους ανθρώπους , παρά να διαβάσει λίγες λέξεις.
Με όλη μου την καρδιά σας προτρέπω να σκεφτεί ο καθένας που μπορεί να βοηθήσει τους συνανθρώπους μας. Ας τους  επιτρέψουμε με την αγάπη μας , να αποδείξουν ότι πολλοί από αυτούς, δεν έχουν να ζηλέψουν τίποτα από κανέναν , ότι είναι άξιοι να προσφέρουν και ότι μπορούν να ανήκουν στην κοινωνία.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...