Σάββατο, 31 Οκτωβρίου 2009

Κάντε τυχαίες καλές και αναίτιες πράξεις.
Φανταστείτε τη χαρά κάποιου, ο οποίος φτάνει στο ταμείο εισιτηρίων μία κρύα χειμωνιάτικη μέρα και του λένε : << Η προηγούμενη κυρία πλήρωσε ήδη και για εσάς. Καλή σας μέρα>>.
Φανταστείτε πως νιώθει κάποιος , όταν ψάχνει στις τσέπες του να βρει ψιλά για το καροτσάκι στο super market και τότε ένας περαστικός του δίνει το κέρμα που χρειάζεται.
'Ολες οι  παραπάνω είναι <<τυχαίες και ίσως αναίτιες πράξεις καλοσύνης και ομορφιάς>>, μία φράση η οποία ξεκίνησε ένα ολόκληρο κίνημα και επηρέασε τις ζωές αμέτρητων ανθρώπων. Ξεκίνησε με την Ανν Χέρμπερτ, η οποία σκέφτηκε και σημείωσε αυτή την φράση ενώ καθόταν σε ένα εστιατόριο. Η ιδέα ήταν να σκεφτεί πόσες καλές πράξεις μπορούσε να κάνει, όποτε αυτό ήταν δυνατό και μάλιστα πού συχνά.
Ανάμεσα στις ιδέες που είχε συμπεριλαμβάνονται το να δίνεις ένα πιάτο ζεστό φαγητό σε ένα φτωχό ή το να βάζεις κρυφά ένα χαρτονόμισμα στην τσέπη μιας αξιοπρεπούς ηλικιωμένης κυρίας.
Σύμφωνα με την ίδια , <<η καλοσύνη γεννά καλοσύνη, όπως η βία γεννά την βία>>.  Η φράση έχει εξαπλωθεί από τότε , με αυτοκόλητα στα αυτοκίνητα, είναι γραμμένη στους τοίχους και στο κάτω μέρος επιστολών, ακόμη και σε επισκεπτήριες κάρτες. Και, καθώς εξαπλώνεται, το ίδιο εξαπλώνεται και η << τυχαία και αναίτια >> καλοσύνη.
Λέγεται πως δεν μπορείς να χαμογελάσεις και να μην κάνεις το εαυτό σου να ευθυμήσει έστω και για λίγο. Έτσι γίνεται και με τις <<τυχαίες>> πράξεις καλοσύνης. Δεν μπορείς να κάνεις μία , χωρίς να νιώσεις τα ίδια σου τα βάσανα να αλαφρώνουν.
Το κίνημα <<Τυχαίων Πράξεων Καλοσύνης>> έχει εξαπλωθεί τόσο που υπάρχει και αντίστοιχο Ίδρυμα. Χαίρει αναγνώρισης σε μέρη του Καναδά, της Σκοτίας, της Γερμανίας, της Ιταλίας, της Αυστραλίας, της Ιαπωνίας, της Νέας Ζηλανδίας και του Χονγκ Κονγκ.
Άραγε εδώ στην Ελλάδα γιατί δε το έχουμε ακολουθήσει ;
Προτείνω να υιοθετήσουμε την ιδέα και να ενημερώσουμε σχολεία, οργανώσεις νέων , εκκλησίες, και άλλους κοινωνικούς φορείς. 
Να ορίσουμε μία μέρα ως <<μέρα τυχαίας πράξης καλοσύνης>>.
Τί λέτε ξεκινάμε ;

1 σχόλιο:

  1. ΕΛΕΝΗ σωστή ιδέα και είμαι μαζί σου. Σημαντικό πράγμα να κανείς τυχαία πράξεις και να ανακουφιζεις ανθρώπους χωρίς να το περιμένουν να τους δίνει στιγμαια χαρά να τους κανείς να χαμογελανε

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...