Τετάρτη, 28 Οκτωβρίου 2009

Βασίσου πάνω μου . Να δώσουμε μία ευκαιρία στην τύχη...


Ο Jorge Bucay γεννήθηκε στην  Αργεντινή το 1949 . Είναι γιατρός και ψυχοθεραπευτής και ειδικεύτηκε στην θεραπεία των νοητικών ασθενειών . Όταν αποφάσισε να ασχοληθεί με την συγγραφή είδε περισσότερα από δώδεκα βιβλία του να μεταφράζονται σε είκοσι μία γλώσσες.
Σας προτείνω να πάρετε αυτό το βιβλίο ( κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Opera )...
Με έναν πολύ ωραίο αφηγηματικό τρόπο και κυρίως μέσα από πολλές ιστορίες και παραδείγματα μας δίνει ένα πολύ σημαντικό μάθημα...Πρέπει να μάθουμε να στηριζόμαστε στις δικές μας δυνάμεις.
Οι εμπειρίες που μαζεύουμε στην ζωή μέσα από τις διαδικασίες που μόνοι μας μπαίνουμε , ειδικά όταν πρσπαθούμε να εξασφαλίσουμε την επιβίωση μας , μας αναγκάζει να στηριζόμαστε στα πόδια μας . Αυτός ο εξαναγκασμός δεν είναι απαραίτητα κακός.... κι ας είναι σκληρή σαν λέξη. 'Ισα-ίσα που μας βοηθά να δούμε την ζωή με την οπτική που της αξίζει . Χωρίς συννεφάκια και παροπίδες  πορευόμαστε στον αγώνα της επιβίωσης , προσπαθώντας παράλληλα να πραγματοποιήσουμε κάποια από τα όνειρά μας. Δεν είναι εύκολο , αλλά ούτε και ακατόρθωτο . Σύστημα θέλει και σωστή κατανομή χρόνου. Στην ζωή  τίποτα δεν χαρίζεται κι αν δεν είμαστε περήφανοι και τεμπέληδες, τότε όχι μόνο θα επιβιώσουμε , αλλά θα δημιουργήσουμε και τις δικές μας ευκαιρίες. Θα αναγκάσουμε την τύχη να μας προσέξει και να μας επιτρέψει να κάνουμε όνειρα με αντίκρυσμα . Κι είναι τόσο απλό , αρκεί να βασιστούμε στον εαυτό μας και να δώσουμε εμείς μία ευκαιρία στην τύχη .


 
 
 

1 σχόλιο:

  1. καθημερινός αγώνας για την επιβίωση είναι αυτος που μας αναγκάζει να σταθούμε στα πόδια μας μόνοι μας και να διαχειριστούμε την καθημερινότητα ανάλογα με τις εμπείριες που ο καθένας έχει μαζέψει στην διαδρομή της ζωής τους. Το αν αυτές οι εμπειρίες συμβάλλουν ή όχι στο να υπάρχει αίσια έκβαση των μαχών που συνεχώς δίνουμε η όχι φαίνεται απο το απ... Διαβάστε περισσότεραοτέλεσματα που δεν ειναι τίποτα άλλα απο την σταδιοδρομία την επαγγελματική, την παρουσία μέσα στην κοινωνία ως προσωπικότητα και την καταξίωση μέσω των ηθικοπλαστκών παραγόντων ως ανθρώπου...ο εξαναγκασμός ως λέξη δεν έχει αρνητική επίπτωση αλλά ως δράση και η μορφή με την οποία εκδηλώνεται στον καθένα απο έμας είναι οι παράγοντες που καθορίζουν το αν εναι κακός η καλός...Το αποτέλεσμα της δράσης των παραγόντων αυτών προσδίδει και τον χαρακτηρισμό το αν η τύχη μας ειναι καλή η κακή

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...