Τρίτη, 27 Οκτωβρίου 2009

Αρκεί τελικά μόνο ένα χαμόγελο ?

Τι αξία έχει ένα χαμόγελο και πόσο εύκολα μπορούμε να το προσφέρουμε ?
Σίγουρα θα σκεφτείτε ότι δεν είναι κάτι το ιδιαίτερο και είναι πανεύκολο να το δώσουμε .
 Κι όμως υπάρχουν δύο ειδών χαμόγελα , αυτά που βγαίνουν από μέσα μας και αυτά που τα δίνουμε , μόνο και μόνο γιατί πρέπει.
'Οταν ήμουν μικρή ο παππούς μου , μου έδωσε μία συμβουλή : Όταν συναντάς άνθρωπο να γελά με την ψυχή του , να του δίνεις την  ευκαιρία να τον γνωρίσεις...αν συναντήσεις άνθρωπο που δεν γελά ή γελά γιατί πρέπει ,  τότε να είσαι επιφυλακτική.
Δεν το πολυκατάλαβα εκείνη την εποχή , όταν όμως μεγάλωσα και πήρα την πορεία μου προς την ζωή , πολλές φορές τον θυμήθηκα .
Πόσο δίκιο είχε ... αν είσαι άνθρωπος με όλες τις αξίες που έχει αυτή η λέξη  τότε ξέρεις να χαμογελάς...γιατί το χαμόγελο είναι τέχνη και όχι τεχνική.......Έχετε συναντήσει ανθρώπους που σας χαμογελούν και αυτόματα χαμογελάτε και εσείς ? Δεν γίνονται όλα πιο εύκολα ξαφνικά με ένα μόνο χαμόγελο ?
'Ανθρωπος που δεν χαμογελά μονίμως γκρινιάζει , συνεχώς κριτικάρει τους πάντες και τα πάντα και παντού βλέπει μαύρο.
Η πρόοδος στην ζωή , δεν έρχεται μέσα από την μιζέρια , αλλά μέσα από την πίστη και την σιγουριά , ότι όλα μπορούν να συμβούν ...αρκεί να είμαστε πιο χαρούμενοι και πιο αισιόδοξοι.
Ένα αληθινό χαμόγελο σίγουρα μπορεί να κάνει μόνο καλό . 
Μας βοηθά στα όνειρά μας και μας δίνει την δυνατότητα να ελπίζουμε .

1 σχόλιο:

  1. ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΕΥΤΥΧΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΝΑ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΧΑΜΟΓΕΛΑΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΔΙΠΛΑ ΜΑΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΟΥ ΟΤΑΝ ΓΕΛΑΝΕ ΦΩΤΙΖΕΤΑΙ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΤΟΥΣ ΓΙΑΤΙ ΓΕΛΑΝΕ ΜΕ ΤΑ ΜΕΣΑ ΤΟΥΣ....ΑΥΤΟ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΣΗΜΕΡΑ ΛΕΙΠΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΊΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΣΥΝΗΘΩΣ ΟΛΟΙ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΤΑ ΣΥΝΝΕΦΑ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΤΗΝ ΖΩΗ ΜΑΣ. ΜΑΣ ΛΕΙΠΕΙ ΤΟ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Ο ΗΛΙΟς ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...