Τετάρτη, 21 Οκτωβρίου 2009

Η κλήση σας προωθείται...

Δύσκολη μέρα η σημερινή ( ποια δεν είναι ?). Όλη μέρα στους δρόμους , με περιορισμένο χρόνο για ξεκούραση και ηρεμία . Πως να ηρεμήσεις άλλωστε , όταν ασχολήσε με ένα σωρό διαφορετικά πράγματα και πρέπει να τα προλάβεις όλα .
Μέσα σε αυτό τον χαμό θυμήθηκα ότι ένας φίλος ο Στέφανος έχει γενέθλια ( δηλ. δεν θυμήθηκα ακριβώς , μου το υπενθύμισε το facebook...EYTYXΩΣ )
Κοιτάζω το ρολόι μου , βλέπω ότι η ώρα είναι 11 το πρωί και αποφαζίζω να τον βρω στο τηλέφωνο. Χτυπάει μία , χτυπάει δύο , χτυπάει τρεις ....τίποτα ...μετά από λίγο ακούγεται το ηχογραφημένο μύνημα " η κλήση σας προωθείται "...
-Τι κάνω τώρα ; αναρωτιέμαι...Να ξαναπροσπαθήσω ; Μπα άστο καλύτερα , θα έχει πολλές δουλειές , να μην τον ενοχλήσω ,θα του στείλω μύνημα αργότερα ή θα του ευχηθώ στο facebook....Και συνεχίζω την ημέρα μου ήσυχη.
Κάποια στιγμή το ξανασκέφτομαι και λέω ,
- Δεν είναι λίγο απρόσωπο να αφήσεις μύνημα ; Είναι φίλος που τον εκτιμάς και όχι ένας απλός γνωστός , ξαναπροσπάθησε αργότερα Ελένη , λέω στον εαυτό μου.
Πράγματι ,περίπου στις 4 και αφού είχα μαζευτεί από τους δρόμους , επιχειρώ να τον βρω πάλι στο τηλέφωνο. Χτυπάει μία , δύο , τρεις κ ξανά το ίδιο " η κλήση σας προωθείται ".
-Γιατί δεν το σηκώνει ; Σίγουρα βλέπει ποιος είναι , ακόμα δεν έχει τελειώσει από τις δουλειές του ;
 Ας του στείλω ένα μύνημα για τα χρόνια πολλά ...και όντως αυτό έκανα ενώ παράλληλα συνέχισα να αναρωτιέμαι..............
Μήπως ο Στέφανος στεναχωριέται, που σήμερα όλοι θα του υπενθυμίζουν ότι μεγαλώνει 1 χρόνο ; Μήπως έχει αποφασίσει για σήμερα να μην σηκώσει τηλέφωνα ; Έχω ακούσει από αρκετούς να το κανουν αυτό και να είναι στεναχωρημένοι την μέρα των γενεθλίων τους , διότι μεγαλώνουν .
Αλλά τι βλακείες σκέφτομαι, γιατί να το κάνει αυτό; Τι θα κερδίσει ;
Τι κερδίζουμε όλοι όταν αποφεύγουμε να δούμε τις αλήθειες της ζωής ; ...Η μέρα που ήρθαμε στον κόσμο είναι ότι πιο σημαντικό μας συμβαίνει σε όλη την διάρκεια της ...γιατί να την παραβλέπουμε ;  Ίσα -ίσα που κάθε χρόνο αυτή την ημέρα , είναι μία καλή  ευκαιρία για να κάνουμε ανασκόπηση .Να δούμε ξανά , την αναζήτησή μας στην πορεία του χρόνου που πέρασε. Αν πρέπει να συνεχίσουμε στην ίδια βάση , αν χρειαζόμαστε αναθεώρηση και ίσως να βάλουμε νέους στόχους που θα πρέπει να επιτύχουμε , μέχρι τα επόμενα γενέθλια .
Είναι επίσης μία πολύ καλή ευκαιρία να δούμε τους φίλους μας ....αν μας θυμούντε ...να πάρουμε δώρα και κυρίως για κάποιους ανθρώπους , να είμαστε σημαντικοί !!!
Και τι πιο σημαντικό να υπάρχουμε στην ζωή των άλλων.
Χρόνια πολλά Στέφανε !!!

2 σχόλια:

  1. Η μέρα των γενεθλείων είναι μια μέρα που ειναι χαρούμενη, Πολλοί άνθρωποι ξέρετε τι κάνουν ; Βάζουν τους αγαπημένους τους φίλους ( όταν είναι τυχεροί και έχουν αγαπημένους φίλους) , να τους κάνουν όλα τα χατήρια !!!!!
    Να τους πάνε βόλτα, να τους λένε μόνο ευχάριστα πράγματα, να τους οργανώνουν μικροεκπλήξεις.... Το βρίσκω πολύ καλή ιδέα.
    Αν υποτεθεί οτι κάθε μέρα πρέπει να είναι γιορτή, η μέρα των γενεθελείων μας πρέπει να είναι μια μεγάλη γιορτή ! Μια γιορτή καρδιάς και ψυχής !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η μέρα της γέννησσής μας είναι η αρχή ενός όμορφου ταξιδιού που κανείς μας δεν θέλει ποτε να τελειώσει όσο και αν είναι δύσκολες οι καταστάσεις που ζούμε. Επόμενως ειναι η ποιο σημαντική μέρα για τον καθένα μας και πιστέψτε με ότι αυτοί που μας θυμούνται την ημέρα αυτή είναι κυρίως εκείνοι που πραγμματικά είναι κοντά μας ψυχή τε και σώματι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...