Τρίτη, 20 Οκτωβρίου 2009

Πόσο μυστικό είναι το νόημα στην ζωή ?

Τι είναι τελικά το νόημα στην ζωή μας και ποιος είναι αυτός που θα μας το ορίσει ?
Σίγουρα για τον καθένα από εμάς ,είναι διαφορετικό. Την ιδέα για τις σημερινές σκέψεις που διαβάζετε τώρα , μου την έδωσε μία φίλη που γνώρισα πρόσφατα σε ένα Live των STAVENTO  στο Μαρούσι .
Καλή μου φίλη  που έχουμε το ίδιο όνομα , ένα θα σου πω. Το πρόσωπο της ζωή μας το καθορίζουμε εμείς . Πολλές φορές νιώθουμε χαμένοι και ίσως απεγνωσμένοι , γιατί δεν ξέρουμε το αύριο και  που θα μας έχει τοποθετήσει σε αυτόν τον κόσμο. Όμως μέσα στο άνχος  μας δεν βλέπουμε πιο πέρα και πόσο απλά είναι όλα γύρω μας. Τις δυσκολίες τις βάζουμε εμείς  , γιατι πάντα ,  χωρίς να το καταλαβαίνουμε ψάχνουμε τα  αρνητικά κι ας μην υπάρχουν.
Η ζωή που ζούμε ή δεν ζούμε ,  μας βάζει σε δρόμους που η κοινωνία θεωρεί ότι πρέπει να περπατήσουμε . Αν σου λείπουν τα εφόδια  (  εφόδια = γνώσεις ) τότε πέφτεις στην παγίδα των άλλων. Αν όμως τα έχεις , βγάλτα από το συρτάρι και χρησιμοποίησέ τα.
Θα δεις πόσο πιο εύκολα θα γίνουν όλα στην ζωή σου. Όταν εσύ καθορίσεις τον κόσμο σου , όπως τον ονειρεύεσαι και βάλεις μέσα σε αυτόν , όσους εσύ πιστεύεις .
Αν κάνουν το ίδιο και οι φίλοι σου , τότε θα δεις πόσα καλά μπορούν να συμβούν.
Πίστεψε σε σένα και στο ονειρό σου .Βγάλε έξω την ψυχή σου ,  και δες καθαρά το μέλλον σου, που είναι επίσης  μέλλον δικό μου αλλά και μέλλον όλου του κόσμου .
Δώσε σε εσένα ότι σου αξίζει , γιατί μόνο έτσι μπορόυμε να πάρουμε σειρά και οι υπόλοιποι.

2 σχόλια:

 1. Ψάχνουμε τα αρνητικά κι ας μην υπάρχουν : ΣΟΦΗ ΚΟΥΒΕΝΤΑ !!!!
  Τα "εφοδια" δεν είναι μόνο γνώσεις είναι και εμπειρίες είναι τρόπος που έχεια μάθει να βλέπεις τα πράγματα.
  "Οταν εσυ καθορίσεις τον κόσμο σου" Χρειάζεται μεγάλη σοφία και απίστευτη δύναμη για να γίνει αυτό. Δυστυχώς δε φτάνει μόνο η καλωσύνη της ψυχής, πρέπει να βλέπεις γύρω και έξω απο σένα. Πρέπει πρώτα απ όλα να μάθεις να βλέπεις τον εαυτό σου και να τον βλέπεις όσο μπορείς πιό αντικειμενικά και για να το καταφέρεις αυτό, πρέπει να παρατηρείς και τους άλλους με ήμερο βλέμμα . Πρέπει συχνά να "μπαίνεις στα παπούτσια τους" όπως λένε οι Αμερικάνοι.

  Η απλότητα του βλέμματος έχει να κάνει με τις σοφές προτεραιότητες .. ας τις ευχηθούμε σε όλο τον κόσμο !!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Μέσα απο την ονειρική πραγματικότητα που ο καθένας μας έχει δημιουργήσει για τον εαυτό του, στην οποία ρόλο και θέση έχουν όλοι όσοι είναι συνδεδεμένοι μαζί μας για κάποιο λόγο, επιχειρούμε να ζήσουμε την καθημερινότητα. Η προσπάθεια αυτή για πορευτεί θέλει κατάθεση ψυχής από τον δημιουργό της αλλά και από όλους όσους θέλουν να είναι συμμέτοχοι σε αυτό. Η κατάθεση ψυχής είναι το συστατικό των καλών που έρχονται για τους κοινωνούς της προσπάθειας αυτής. Ακόμα και απο τις δυσκολίες που βρίσκονται στον δρόμο και απο τις αναποδιές που συναντάμε βγαίνει κάτι καλο. Ο τρόπος με τον οποίο τα ξεπερνάμε όλα αυτά αποτελούν τα εφόδια με τα οποία στην επόμενη στάση της ζωής θα μπορέσουμε να ξεπεράσουμε τις όποιες δυσκολίες θα συναντήσουμε και πάλι. Το σημαντικό λοιπόν είναι σε κάθε τι που επιλέγουμε να κάνουμε να καταθέτουμε την ψυχή μας και την δύναμή της για να το φέρουμε σε πέρας...

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...