Κυριακή, 18 Οκτωβρίου 2009


Αδιαφορούμε για την ουσία, αδιαφορούμε για τον συνάνθρωπο στην διπλανή πόρτα, αδιαφορούμε γιατί είναι εύκολο.... και έχουμε μάθει στα εύκολα...μας τρομάζει το δύσκολο γιατί αυτό θέλει θάρρος.
Χρόνια τώρα αποφάσισα να μην γίνω υπόδουλη στον φόβο, σε αυτό που οι άλλοι θέλουν για μένα. Να προσπαθώ να μένω στην ουσία αλλά όχι στην επιφάνεια. Και αυτή ειναι η δική μου ευχή για εσάς. Είναι δική σας η επιλογή , όλοι έχουμε επιλογές. Μπορείτε και εσείς να δράσετε γιατί «μπορείτε».

3 σχόλια:

 1. Αν υποτεθεί οτι ο φόβος περιέχει μέσα του την ασφάλεια, πόσο ασφαλείς θα πρέπει να γίνουμε ; Πόση ασφάλεια έχουμε ανάγκη ;
  Και πια είναι εκείνη η μαγική στιγμή που η ασφάλεια αρχίζει να μας πηγαίνει πίσω ;Να μας κλείνει στον εαυτό μας και στα "κεκτημένα " μας;
  Vivere pericolosamente λένε οι σοφοί Ιταλοί . "Ζείσε επικίνδυνα" δηλαδή. Γιατί κάθε μέρα που περνάει μπορεί να είναι ένας χρόνος κερδισμένος ή ένας αιώνας χαμένος λένε οι Κινέζοι.
  Ζούμε επικίνδυνα λοιπόν και αναζητούμε σε κάθε μας στιγμή κάτι καινούργια. Απο σκέψη μέχρι γνωριμία, κι απο δημιουργία μέχρι κατακτηση.
  Βγάλε το φόβο, ζήσει άνετα, έχεις δίκηο Ελένη !και σίγουρα ""μπορούμε"" !!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. i megaliteri proodos gia ton anthropo einai otan ksepernaei tin volepsi tou kai agonizetai gia to geniko kalo..as elpisoume oti to paradeigma pou mas dineis esi tha einai pros mimisi pollon akoma

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Η αντιμετώπιση των πραγμάτων με επιφανειακό τρόπο είνα προνόμιο...όσων δεν είχαν την δυνατότητα να κοιτάξουν τον άνθρωπο στην ψυχή του και να καταλάβουν τι ζητά. Η ανάδειξη της ουσίας αποτελεί προνόμιο αυτών που με καθαρή ματιά κοιτούν τον κόσμο και δεν έχουν τίποτα να φοβηθούν...ο φόβος φωλιάζει στις ψυχές εκείνων που ποτε δεν κατάλαβαν τι σημαίνει να είσαι άνθρωπος που σκέφτεται και δρά για τον άνθρωπο.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...