Σάββατο, 17 Οκτωβρίου 2009

Απλες σκεψεις


Ξεκινάω από σήμερα να γράφω εδώ για έναν πολύ απλό λόγο...

η ανάγκη της επαφής με όλους εσάς.

Με απλά λόγια ψυχής . Καλώς ήρθατε.

14 σχόλια:

 1. Να θυμάσαι ότι πάντα θα μετανιώνεις για όσα δεν έκανες και όχι για αυτά που κάνεις...Η δράση είναι προυπόθεση της ύπαρξης !!!! Είχα ξεχάσει εδω και αρκετό καιρό τα λόγια του παπού μου αλλά ευτυχώς φρόντισε η κυρία Γιαννακούλη να μου τα υπενθυμίσει και την ευχαριστώ πολύ !!! Υπάρχω ...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Ανδρέα μου , να με λες Ελένη . Είμαστε όλοι φίλοι και το πιο σημαντικό απλοί άνθρωποι.
  Καλώς ήρθες.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Ένας διαδικτυακός χώρος δράσης της σκέψης όπου θα μπορουμε να καταθετουμε σκέψεις και προβληματισμούς που έχουν να κάνουν με τον άνθρωπο. Μία ακόμη πρωτοβουλία της Ελένης Γιαννακούλη που μας έβγαλε απο την μοναξιά του εαυτού μας και μας έμαθε να σκεφτόμαστε και να δρούμε για τον άνθρωπο, για την κοιννωνία. Σε ευχαριστώ Ελένη για αυτό.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. καλώς όρισες Παναγιώτη μου ...αυτός ο χώρος μας ανήκει. Οι σκέψεις μας θα γράφονται ελεύθερα χωρίς περιορισμούς...λίγη από την χαμένη μας ελεύθερια να βρούμε.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Ακρβώς Ελένη μου να βρούμε λίγο απο την χαμένη μας ελευθερία που μας την στερούν με διάφορους τρόπους

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Η αναζήτηση της ανθρώπινης αξιοπρέπειας στην σημερινή κοινωνία είναι το ζητούμενο σε όλους τους τομείς. Γιατί ανα υπήρχε αυτή δεν θα είχαμε διαφθορά και κάθε είδους παραβατικές και ανάρμοστες συμπεριφορές που ευτελίζουν τον άνθρωπο

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. θα πρέπει να γίνουμε περισσότερο άνθρωποι....

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. Ειμαστε ανθρωποι Παναγιωτη , απλα με τοσα προβληματα που εχουμε ολοι , και με τοσο τρεξιμο που κανουμε καθημερινα δεν προλαβαινουμε να εκδηλωσουμε την ανθρωπια μας.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 9. Απλά λόγια ψυχής... Εδω είμαστε όλοι λοιπόν !! και θάρθουν κι άλλοι !!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 10. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 11. Το να θες να κάνεις τους γύρω σου να σκέφτονται με τον ίδιο τρόπο που σκέφτεσαι εσύ και να βάζουν τους ίδιους στόχους αποτελεί ίσως την έκφραση του αυταρχισμού που έχουμε όλοι μέσα μας και πολλοί μάλιστα σε λανθάνουσα κατάσταση. Το να αναζητάς ανθρώπους που σκέφτονται περίπου με τον ίδιο τρόπο για να τους φέρεις δίπλα σου, να δημιουργήσεις μία ομάδα για την επίτευξη του κοινού στόχου, αποτελεί την πεμπτουσία της οριμότητας μίας προσωπικότητας που ξέρει τι ζητά στην ζωή του....

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 12. Η πολιτική ταυτότητα δικαστικής…απόφασης

  Η απαλλαγή από κάθε ευθύνη των εμπλεκομένων υπηρεσιών στο θέμα της αντιμετώπισης των Πυρκαγιών στην Ηλεία το 2007, όπου θρηνήσαμε 44 άτομα, με δικαστική απόφαση που κοινοποιήθηκε πρόσφατα, αναδεικνύει την πολιτική φυσιογνωμία των παραγόντων που οδήγησαν την δικαιοσύνη στο να δώσει «άφεση αμαρτιών…»
  Και μπορεί κάποιος να ισχυριστεί ότι δεν είχαν ανθρωποκτόνο πρόθεση και επομένως δεν μπορεί κανείς να τους αποδώσει ευθύνες για αυτό που συνέβη και να τους καταδικάσει με ένα τρόπο που θα στιγμάτιζε όλη της ζωή τους.
  Ο ισχυρισμός αυτός αποτελεί πρόφαση κάθε πολιτικής εξουσίας για να μπορέσει να βγάλει από πάνω της την ευθύνη που έχει για το ότι δεν είχε ετοιμαστεί με τον κατάλληλο τρόπο, προκειμένου να αντιμετώπιση μία φυσική καταστροφή που ανά τακτά χρονικά διαστήματα «σκοτώνει» με τον ποιο ειδεχθή εγκληματικό τρόπο και ένα μέρος της χώρα μας, του τόπου μας.
  Οι ελλειμματικές συμπεριφορές των εντεταλμένων οργάνων της πολιτείας πάνω στην άσκηση του καθήκοντός τους, δηλαδή στην ευθύνη που τους έχει ανατεθεί για την προστασία των ανθρώπων, της ζωής τους και της περιουσίας τους, οδήγησε σε εκείνη την ανείπωτη τραγωδία που διαδραματίστηκε στην Αρτέμιδα, όπου τα εικονοστάσια των 26 ψυχών που είναι στην είσοδο του χωριού μαρτυρούν το μέγεθος της ανευθυνότητας των υπευθύνων.
  Και όμως για αυτό κανείς δεν φταίει…Το γεγονός ότι ο υπεύθυνος στο θάλαμο επιχειρήσεων της Π.Υ στην Αθήνα δεν μπόρεσε από την αρχή της εκδήλωσης της πυρκαγιάς να κρίνει την σοβαρότητά της παρά μόνο όταν άρχισαν να φθάνουν οι αριθμοί των νεκρών…στα αυτιά της πολιτικής ηγεσίας των Υπουργείων Εσωτερικών και Δημόσιας Τάξης, δεν αποτελεί για την δικαιοσύνη ελλειμματική συμπεριφορά που οδήγησε στον θάνατο κάποιων ανθρώπων.
  Για το γεγονός ότι δεν υπήρχε προσωπικό και έστειλαν τους εποχιακούς χωρίς αξιωματικό να αντιμετωπίσουν μία πυρκαγιά με αποτέλεσμα να χαθούν αυτοί οι άνθρωποι μαζί με πολίτες, δεν ευθύνεται για τις αρχές η πολιτεία που δεν είχε φροντίσει να τους εκπαιδεύσει καθώς και για το ότι δεν είχε μεριμνήσει να υπάρχει ο αριθμός των πυροσβεστών που απαιτείται…
  Ο καταλογισμός όμως αυτών των ευθυνών από την δικαιοσύνη θα οδηγούσε στην απόδοση λαθών και παραλείψεων στην εξουσία, και για αυτό, όπως γίνεται κάθε φορά, προτίμησαν «οι εγγυητές της απόδοσης της δικαιοσύνης» να αφήσουν ατιμώρητους τους εν ζωή υπεύθυνους, αδιαφορώντας για τους ανθρώπους που χάθηκαν…
  Παναγιώτης Παυλόπουλος
  paylopoulos2004@yahoo.gr

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 13. Επειδή στην ζωη μερικές φορές οι ενέργειες μας τυγχάνουν κριτικής που δεν την αξιζουν ακόμα και η κατάθεση των αποψεων μας θα πρέπει κάποτε πριν βγάλουμε τα συμπεράσματά μας να δουμε τι κρύβεται μέσα σε αυτον τον άνθρωπο για εξηγησουμε οσο το δυνατον ποιο σωστα γιατι το έκανε. Στην χώρα μας όμως προηγείτε η καχυποψία της σωστής κρίσης...και αυτο δυστυχως πληγώνει...όχι μονο τον καθένα μας ξεχωριστά αλλά ολόκληρη την κοινωνία.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...